La campanya s’ha activat aquesta setmana i l’objectiu és aconseguir 35.000 donacions de sang arreu del país fins a l’1 de setembre, per garantir les reserves que sempre baixen durant les vacances.

Dilluns 17 de juliol es va activar la campanya d’estiu del Banc de Sang, que anima tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos d’estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població. Fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, des de l’Ajuntament de Masquefa es fa una crida perquè els masquefins animin el seu entorn a donar sang en grup.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries des de 17 de juliol fins al 31 d’agost. A més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari pels malalts de càncer.

A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom d’un municipi o un codi postal. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.