Masquefa s’adherirà a la ‘Marató per la pobresa’ que TV3, Catalunya Ràdio i La fundació La Marató de TV3 duran a terme el 27 de maig com a acció excepcional davant la greu crisi que està afectant la societat. Presentada per Antoni Bassas i Agnès Marquès, amb el lema ‘Que ningú es quedi fora de joc’, el programa recollirà fons per lluitar contra la pobresa i ajudar les persones del nostre país en situació de risc o exclusió social i també les entitats que treballen transversalment en aquest terreny.

Guardioles per a recollir els donatius
En els dies vinents l’Ajuntament repartirà guardioles entre els comerços i n’instal·larà també a les dependències municipals perquè els vilatans puguin anar fent els seus donatius.

A més, es destinaran a la ‘Marató per la pobresa’ de TV3 els diners que s’obtinguin amb la venda de garlandes durant el ball popular que es farà a la Sala Polivalent el dissabte 19 de maig, amb motiu de la Festa Major Petita de Sant Isidre.

Vols organitzar alguna activitat?
L’Ajuntament també anima les entitats i associacions de la vila a organitzar activitats per a recollir fons per a la marató solidària. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb la regidoria de Participació Ciutadana, trucant al 93 772 50 30, extensió 3106, o escrivint a perezfx@diba.cat

La pobresa afecta més del 20% dels catalans
Segons les últimes dades conegudes, la taxa de risc de la pobresa afecta gairebé un 20% de la població adulta de Catalunya i un 23,4% dels infants i joves. Per això, la ‘Marató per la pobresa’ vol divulgar, sensibilitzar i mobilitzar la societat perquè aculli totes les iniciatives d’entitats i persones que vulguin ajudar els que ajuden.

Els 20 anys d’experiència de La Marató de TV3 ens aportaran la qualitat, la transparència i el rigor per recaptar fons, que serviran per finançar projectes socials centrats en l’assistència, l’habitatge, la inserció sociolaboral i la infància.

La preparació de la Marató per la pobresa es pot seguir a través del blog del programa i el Facebook i el Twitter de La Marató.