Masquefa també diu prou a la violència masclista. Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora el 25 de novembre, l’Ajuntament s’adherirà en el ple municipal d’aquest dijous al manifest conjunt que han elaborat les administracions i la societat civil.

Divendres el manifest també es podrà trobar a les dependències municipals i als forns de pa. A més, a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament, a la Torre dels Lleons (C/ Crehueta, 33) es repartiran llaços liles en solidaritat amb les dones que són víctimes d’aquesta autèntica xacra social.

El manifest mostra l’enèrgic rebuig envers la violència que pateixen les dones i expressa el “condol per les dones que han estat víctimes de la violència masclista aquest any 2011, lamentant i rebutjant no només les morts causades per aquesta violència, sinó totes aquelles manifestacions violentes, sovint silencioses i silenciades, que mantenen algunes dones sotmeses al terror o la humiliació”.

També recorda que la violència envers les dones és un fenomen complex i demana a col·laboració de tothom per construir “un nou model de ciutadania que permeti esborrar el sexisme de les estructures socials, econòmiques i polítiques”.

El text recorda que els darrers anys s’han aconseguit alguns avenços gràcies als nombrosos esforços que s’estan fent des de les institucions, els organismes internacionals, les organitzacions no governamentals i les entitats, però afirma que “cal seguir invertint esforços en la prevenció i la sensibilització social, i fer de l’educació l’eina bàsica per abocar les generacions futures a viure en un món on les relacions entre uns i altres estiguin lliures de violència”.