Masquefa se sumarà un any més al Dia Universal dels Drets de l’Infant, que se celebra el 20 de novembre. L’Ajuntament ha organitzat una jornada lúdica i al mateix temps reivindicativa, oberta a la participació de grans i petits. Aquest any la celebració coincideix amb el vintè aniversari de la Convenció sobre els drets de l’infant.

Aquest serà el tercer any consecutiu que la vila commemorarà el Dia Universal dels Drets de l’Infant. Tots els nens i nenes i els seus familiars estan convidats, el divendres 20 de novembre, al Recinte Rogelio Rojo, per celebrar el vintè aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Festa i reivindicació
La festa s’iniciarà amb una xocolatada popular i continuarà amb “El pregó”, un espectacle d’animació de la companyia Actua Produccions amb música, teatre, confetti, activitats participatives, sorpreses, xanquers, animadors i, sobretot, molt rebombori. Durant l’espectacle es llegirà un peculiar i divertit manifest dels Drets de l’Infant. El pati de la Rogelio Rojo acollirà també activitats i tallers infantils.

A més, la Sala Polivalent serà l’escenari de l’espectacle infantil “La fàbrica de tires”. De manera didàctica i lúdica, la representació, a càrrec de la companyia Passabarret, denuncia la situació d’explotació laboral que pateixen milions de nens i nenes arreu del món mitjançant la història d’en Marcel, un nen que treballa en una fàbrica tèxtil d’un país empobrit. L’espectacle vol fer-nos reflexionar sobre el model de consum.

La jornada es tancarà amb un fi de festa que combinarà el vessant lúdic i el reivindicatiu i que demanarà de la participació de tots els assistents.

Campanya de recollida d’aliments

La celebració del Dia Universal dels Drets de l’Infant tindrà també el seu vessant solidari. Així, el Grup de Voluntaris de Masquefa durà a terme una recollida d’aliments. Demanem a tots els nens i nenes i els seus familiars que hi col·laborin i portin aliments, ja que tots els infants tenen dret a gaudir d’una bona alimentació.
 

Molt més que un dia
La celebració del 20 de novembre serà una activitat més de les moltes que l’Ajuntament, amb la col•laboració de la comunitat educativa, els pares i mares, i les entitats, organitza al llarg de tot l’any per donar a conèixer els drets i deures dels més petits i sensibilitzar els vilatans i vilatanes.

Des de l’any passat l’Ajuntament està adherit a la campanya “Els Drets de l’Infant”, de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una proposta metodològica per conèixer la Convenció sobre els drets de l’infant mitjançant un programa d’activitats informatives i sensibilitzadores que es duen a terme a tots els centres educatius de Masquefa i La Beguda. Aquestes activitats s’adrecen als alumnes de primària i els fan reflexionar sobre els seus drets i compromisos.
 

Els Drets de l’Infant també tenen un gran protagonisme en la Fira de la Infància i la Joventut, on cada any es treballa, mitjançant jocs, un dret diferent.

PROGRAMA D’ACTES
A partir de les 17h, al pati del Recinte Rogelio Rojo
. Xocolatada per berenar
. Festa de benvinguda amb l’espectacle “El pregó”
. Tallers i activitats per als infants

A les 18.30, a la Sala Polivalent
. Espectacle de titelles “La fàbrica de tires”

A les 19.30, a la Sala Polivalent
. Fi de festa sorpresa amb un acte lúdic i reivindicatiu