Masquefa tornarà a mostrar la seva cara més solidària adherint-se a la Marató contra la pobresa que la Televisió de Catalunya durà a terme aquest diumenge, 27 de maig. El mateix diumenge, a les 5 de la tarda, l’Associació de Mares i Pares de l’escola Font del Roure organitzarà un berenar solidari amb música a la plaça de l’Estació, on també instal·larà una parada per a vendre objectes de segona mà. Ambdues activitats serviran per a recollir fons per a la Marató.

Durant aquests dies els vilatans encara poden fer donatius en les guardioles que l’Ajuntament ha instal·lat en les dependències municipals i els comerços. A més, diumenge també es posarà una guardiola durant el ball popular que a partir de les 6 de la tarda tindrà lloc a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo. Dissabte passat ja es van destinar a la Marató de TV3 els ingressos que es van obtenir amb la venda de garlandes durant el ball de la Festa de Sant Isidre.

La televisió catalana s’ha decidit a organitzar la Marató per la pobresa d’aquest diumenge com un fet excepcional davant la greu crisi que està afectant la societat. Presentada per Antoni Bassas i Agnès Marquès, amb el lema ‘Que ningú es quedi fora de joc’, el programa recollirà fons per lluitar contra la pobresa i ajudar les persones del nostre país en situació de risc o exclusió social i també les entitats que treballen transversalment en aquest terreny.

Segons les últimes dades conegudes, la taxa de risc de la pobresa afecta gairebé un 20% de la població adulta de Catalunya i un 23,4% dels infants i joves. Per això, la ‘Marató per la pobresa’ vol divulgar, sensibilitzar i mobilitzar la societat perquè aculli totes les iniciatives d’entitats i persones que vulguin ajudar els que ajuden.