Igual que en molt altres municipis de Catalunya, els masquefins també van respondre a la crida feta per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i, dimarts a la tarda, es van concentrar davant de l’Ajuntament per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la consulta del 9N sobre el futur polític del país.

Els assistents, molts d’ells vestits amb samarreta groga, van fer sentir la seva veu per reclamar el dret dels catalans a votar. També es va fer lectura d’un manifest, el qual denuncia “aquest nou atac a les institucions democràtiques del nostre país” i, davant d’aquest “intent per emmudir-nos”, demana respondre a la prohibició del Constitucional amb “més democràcia”

La campanya ‘Ara és l’hora’ arrenca a Masquefa
La concentració de dimarts va ser el preludi de la campanya ‘Ara és l’hora’ promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana i que donarà oficialment el tret de sortida, avui dimecres, en un acte a Martorell. Fins a 100.000 voluntaris faran, arreu de Catalunya, una campanya porta a porta per informar els ciutadans sobre la consulta i sobretot escoltar les seves opinions. A Masquefa la campanya ‘Ara és l’hora’, promoguda per l’Assemblea Territorial local de l’ANC, s’iniciarà aquest mateix dissabte, 4 d’octubre, i s’allargarà durant tota la setmana que ve. Dissabte, els participants es concentraran a les 12 del migdia a la Plaça de l’Estació per iniciar la campanya.