Masquefa va acollir diumenge la primera Marxa BTTsords Sense Barreres, una competició de bicicleta de muntanya organitzada pel Club BTTsords de Catalunya per afavorir la integració social de les persones sordes.

En l’organització de la cursa hi van col•laborar els ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Abrera, la Federació Catalana de Ciclisme, diverses empreses i associacions vinculades a la comunitat de persones sordes, com ara Difusord, Apso i Fesoca, a més d’entitats bancàries, bars i restaurants, comerços i gestories. Masquefa va voler demostrar una vegada més la seva sensibilitat amb el col•lectiu de persones amb discapacitat.

La cursa era una de les proves puntuables de la Marxa Xallenger Penedès-Garraf-Anoia d’aquest 2011 i hi van prendre part un total de 214 corredors masculins i femenins de diverses edats, 10 d’ells persones sordes.

La prova va transcórrer per camins i pistes del terme municipal de Masquefa i altres municipis veïns, com ara Sant Esteve Sesrovires i Abrera. La competició va constar de dos recorreguts: un de 38 quilòmetres, que va ser el puntuable per a la Xallenger, i un altre més curt, de 23 quilòmetres, per a tots els públics. Els guanyadors de la Marxa van rebre trofeus, medalles i diversos obsequis.

Durant la prova l’associació Apso (Atenció a Persones Sordes i Sordocegues) i estudiants voluntaris van oferir serveis d’interpretació.