El municipi se suma novament al projecte solidari impulsat per La Fundació La Marató de TV3 amb l’organització del 15 al 17 de desembre d’un complet programa d’activitats per a recaptar fons per a la investigació mèdica sobre les malalties infeccioses.

Masquefa manté el seu ferm compromís amb el foment i la promoció de la recerca biomèdica d’excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties a través de campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació. Per tot plegat, el municipi se suma un any més al projecte solidari que impulsa la Fundació La Marató de TV3, que enguany compleix la seva 26a edició.

Amb l’objectiu de recaptar fons i donar un impuls econòmic a la investigació mèdica sobre les malalties infeccioses, incentivar l’esperit solidari i donar a conèixer als masquefins aquestes afeccions, l’Ajuntament i les entitats han dissenyat aquest any 2017 un ampli i variat programa de propostes des del 15 fins al 17 de desembre.

Una Marató nadalenca

La solidaritat i l’altruisme són dos valors universals molt presents a La Marató de TV3 i durant les festes nadalenques. En aquest sentit, durant el mes de desembre el Nadal i La Marató aniran novament de la mà a Masquefa.

Dissabte 16 de desembre, la Comissió de Festes de Nadal i la Societat Recreativa Unió Begudenca organitzaran al llarg de tota la jornada a l’Envelat la Fira de Nadal. I aquell mateix dia, l’Associació Aula Musical l’Alzinar-Cal Tenas celebrarà a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo el tradicional Concert de Nadal. I diumenge 17 de desembre, dia neuràlgic de La Marató, el protagonisme serà per el Caga Tió, el Pare Noel i un taller per pintar boles per l’arbre de Nadal; el Dinar de Nadal de la Gent Gran; i la comparsa “Al compás de la Navidad”, a càrrec de la Cofradia del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores.

Una Marató esportiva

Un any més, el món de l’esport es bolcarà en la celebració de La Marató de TV3. Divendres 15 de desembre, el partit de futbol entre treballadors i regidors de l’Ajuntament donarà el tret de sortida als acte de La Marató a Masquefa. I l’endemà, el Club Bàsquet Masquefa durà a terme la presentació de tots els seus equips i celebrarà un dinar de Nadal. Ja diumenge, el municipi acollirà diferents activitats esportives com ara el Campionat de Petanca de l’Associació de Veïns de Can Quiseró; partits de bàsquet al Poliesportiu Municipal; i una tirada combinada d’arma curta i llarga a càrrec del Club de Tir Esportiu.

Diumenge 17 de desembre, dia neuràlgic

L’ampli i variat programa d’activitats que organitza l’Ajuntament de Masquefa es veurà completat enguany amb d’altres propostes per a tots els públics que es duran a terme diumenge 17 de desembre, dia central de La Marató de TV3. Entre les activitats, una cantada de Llúcies i Nicolaus a La Beguda Alta; balls de saló i salsa, Bachata i Kyzomba a càrrec del grup de l’Alzinar i Balls en línia del Casal d’Avis a la Sala Polivalent; una actuació de dansa de la mà dels alumnes de l’Escola Noemí Rubira; un ball popular amb el Duo Amor; i l’acte de cloenda de La Marató a partir de les 20 h.

D’altra banda, i durant els dies previs a La Marató, s’instal·laran guardioles en diferents establiments comercials de Masquefa i al despatx de l’AMPA de l’Escola Font del Roure per tal de recollir donacions i aportacions econòmiques per a la causa.

El consistori agraeix la implicació i col·laboració de l’Associació Esportiva Masquefa Trail, el Club Patinatge Artístic Masquefa, les associacions, entitats i comerços del poble i convida tots els veïns a participar d’aquest acte solidari.