Després de recuperar-lo l’any passat, la Comissió de Joves KSJ va organitzar divendres i dissabte passats, per segon any consecutiu, el Kap de Setmana Jove, dos dies plens d’activitats per al col·lectiu juvenil de casa nostra

El tret de sortida al KSJ el va donar, divendres, una interessant xerrada a la Biblioteca, a càrrec del Sindicat COS, sobre la precarietat laboral dels monitors del lleure. Tot seguit, un concert de música en directe amb els grups los BarranKillos i Baratos va fer ballar als joves que es van reunir al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo.

Dissabte les activitats van començar a la tarda amb una mostra d’entitats i col•lectius locals, una partida de rol, una exhibició d’skaters i un dels autèntics plats forts, la primera Baixada d’Andròmines de Masquefa. La cursa, que va ser espectacular i va congregar força curiosos, es va fer en un circuit delimitat entre el carrer santa Clara i l’avinguda de la Línia. Cal destacar la creativitat dels participants, que van enginyar andròmines d’una gran originalitat. Després, els joves van fer un sopar de germanor, amenitzat per una sorollosa carretillada final a càrrec del Pixafocs i Cagaspurnes, Colla de Diables de Masquefa.

Per arrodonir la jornada, i aprofitant que Piera celebrava la Festa de la Diversitat, la regidoria de Joventut va posar a disposició dels joves un autocar preventiu per anar als concerts de la localitat veïna, evitant, així, els riscos d’haver d’agafar el cotxe i conduir de nit.

Cal destacar l’èxit de participació de joves en la Comissió KSJ i la feina voluntària que van realitzar tant el mateix cap de setmana de les activitats com les setmanes prèvies per preparar-les.

La participació integral dels joves en la realització dels seus esdeveniments és un dels objectius de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, que aposta perquè siguin els mateixos joves els qui construeixin les seves pròpies propostes d’oci i cultura, ja que, perquè les activitats siguin realment participatives, han de sorgir dels mateixos joves i aquests han d’involucrar-se activament en la seva creació, organització i valoració. El programa del Kap de Setmana Jove el van escollir, programar i desenvolupar els joves de l’organització, amb el suport i la col·laboració de la regidoria de Joventut.