L’Ajuntament dóna les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible, un any més, un nou èxit de participació a la #FMMasquefa17. Els veïns del poble van poder gaudir al llarg de cinc dies d’activitats com La Nit en Blanc, cercaviles, parc d’inflables a la piscinai el castell de focs,entre moltes altres propostes.

Després de cinc intensos i emotius dies de festa, la vila va acomiadar diumenge23 de juliol una nova edició de la Festa Major que, un cop més, va deixar moments inoblidables i que perduraran en la retina de molts veïns i visitants. L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, expressa que "la Festa Major ha esdevingut, un cop més, una gran oportunitat per viure a fons el poble de Masquefa, per conviure i per compartir; hem sortit al carrer per gaudir de dies de gresca i retrobar-nos amb els nostres i hem tornat a demostrar que som un poble viu i dinàmic com pocs”.

Del19 al 23 de juliol la vila es va omplir de gent per gaudir com mai de la festivitat més icònica del municipi. Dimecres, després del repic de campanes de les sis de la tarda,el polifacètic actor Toni Albà va donar el tret de sortida fent el pregó de la #FMMasquefa17. El programa d’enguany reunia activitats per a tots els públics amb la tradició com a essència, com ara l’actuació de la Cobla Orquestra Montgrins, que enguany va fer ballar el públic en diferents actes en aquesta llarga història d’amor que uneix la Cobla amb la vila des de fa més de 70 anys.

No van faltar a la cita, tampoc, actius destacats del nostre patrimoni popular, com ara el Sopar de Festa Major, els correfocs, la cercavila o el castell de focs, que van posar l’accent tradicional en una programació amb gran pes, novament, del teixit associatiu. En aquest sentit, Boquete manifesta la seva satisfacció per "la transversalitat, riquesa i varietat de la programació" i defineix la Festa Major com una "clara demostració de la bona salut de què gaudeixen les entitats del poble i del compromís de tot el teixit social amb el desenvolupament cívic, cultural i lúdic de Masquefa".

De la seva banda, La Nit en Blanc es va convertir de nou en un dels esdeveniments més multitudinaris del calendari festiu masquefí. Ja durant la jornada de diumenge, la participació ciutadana va ser notable tot i la pluja itambé es va posar punt final a la 4a edició del concurs Fes Tapes, una proposta que es va allargar del 12 al 23 de juliol i que va servir per posar en valor la rica gastronomia de Masquefa. I com no podia ser d’una altra manera, van completar l’ampli ventall d’activitats els actes infantils i familiars, les competicions esportives, les festes joves i diversos espectacles.

Santa Magdalena també va esdevenir, un cop més, una demostració del potencial, la vitalitat i la diversitat úniques de la cultura i la tradició masquefines. Entitats com la Colla Gegantera, la Colla de Ball de Bastons i els Diables Pixafocs i Cagaspurnes van sortir novament al carrer per Festa Major per compartir amb els veïns la riquesa de la cultura popular de la vila amb propostes tan variades com la Trobada del Seguici, la Inauguració de l’exposició del Seguici, l’Inici de festa, el correfoc infantil i el correfoc adult, la cercavila, la mostra de balls i la participació en la Passada i l’Ofici Solemne de Festa Major.

L’Ajuntament de Masquefa agraeix la implicació de totes aquelles persones, entitats, associacions i comerços que han fet possible la celebració de la Festa Major, ja que duen a terme una tasca ingent per potenciar l’activitat cívica dels masquefins, difondre valors i tradicions, i promoure la vila arreu de la comarca i el territori català.

Podeu consultar els àlbums de fotografies en aquests enllaços:

Diumenge, 16 de juliol

Dimecres, 19 de juliol

Dijous, 20 de juliol

Divendres, 21 de juliol

Dissabte, 22 de juliol

Diumenge, 23 de juliol