El Club Excursionista Anoia de Masquefa ha rebut més de mig miler de fotografies pel concurs ‘Fotoflash’. Aquestes fotos es van fer el 13 de febrer durant la sortida a Collbató. El concurs es va iniciar el dia anterior a la sortida, amb la presentació que va fer el president de l’entitat Jordi Sangrà, a la sala d’actes de la biblioteca de Masquefa. Durant l’acte es va desvetllar el temari del concurs i el lloc on es realitzaria la visita cultural. Després, Manel Caballé, membre de l’Associació Fotogràfica d’Igualada, va fer una sessió teòrica sobre l’enquadrament de la fotografia.

L’Associació Fotogràfica d’Igualada triarà ara les 25 millors fotografies que passaran a la final del concurs FotoFlash. Els participants que vulguin participar en la versió ‘FotoFlashRetard’ podran presentar fins a un total de 3 fotos retocades abans del 29 d’abril. L’exposició i la decisió del jurat es farà en públic el dissabte,14 de juny.

Collbató

Collbató no només és l’entrada natural al massís de Montserrat, si no que amaga centenars de racons que atrauen a aquells que es pengen una càmera de fotos al coll i cerquen aquells detalls amagats en un poble que va obtenir els primers assentaments fa 4000 anys i que compta amb una torre de guaita, al voltant de la qual es va anar formant la població actual, datada l’any 942. Aquesta localitat alberga un contingut cultural, històric i artístic de gran valor; el castell i el nucli medieval, l’arquitectura popular, l’art modernista, el Museu de Coses del Poble, l’antic molí d’oli, l’internacionalment conegut Taller d’Orgues Blancafort i l’església de Sant Corneli.