L’Ajuntament de Masquefa va acollir, dimarts, la presentació d’un estudi nutricional que recull diverses propostes per a millorar els menús del servei de menjador escolar dels centres de la comarca de l’Anoia. La nutricionista Beatriz Almenar ha elaborat aquest estudi i en va fer la presentació. A l’acte van ser-hi presents pares i mares d’alumnes, responsables i monitors dels menjadors, tècnics de l’Ajuntament de Masquefa, tècnics del Consell Comarcal de l’Anoia i el conseller d’Ensenyament de l’ens anoienc, Jaume Riba. El Consell Comarcal gestiona el servei de menjador escolar als centres públics de la comarca.

En l’estudi hi han col·laborat els pares i mares de les escoles de la comarca, els quals durant dos mesos van provar els menús dels centres educatius i van formular les seves propostes de millora. Aquestes propostes han estat tingudes en compte.

En la xerrada de dimarts es van donar a conèixer les millores que, aquest mateix curs, ja s’han començat a introduir en els menús de les escoles, com per exemple una major varietat d’aliments, l’establiment de menús segons la temporada, la incorporació de diverses coccions, la millora de la presentació dels àpats o la introducció de nous aliments per aconseguir una dieta més equilibrada, entre d’altres. Durant l’acte es van recollir també nous suggeriments de les famílies i dels monitors i responsables dels menjadors escolars.

El Consell Comarcal de l’Anoia tindrà en compte totes aquestes propostes quan redacti el nou plec de clàusules per a la contractació del servei de menjadors escolars. Actualment el servei el duu a terme l’empresa Càtering Anoia. La concessió acaba el juny vinent.