La nova piscina municipal de Masquefa va obrir portes el cap de setmana passat, en una estrena que va ser multitudinària. Les instal·lacions –situades en el mateix entorn esportiu que ja acull el camp de futbol municipal, les pistes de pàdel i un nou gimnàs- es van inaugurar divendres amb la presència d’un gran nombre de veïns. A més, al llarg de tot el cap de setmana, dissabte i diumenge, la piscina es va omplir de gom a gom durant les dues jornades de portes obertes, amb entrada gratuïta, que va organitzar l’Ajuntament perquè els masquefins poguessin conèixer i gaudir d’aquest esperat equipament.

La nova piscina municipal ha estat rebuda amb el braços oberts. En aquests primers dies en funcionament ja s’han fet més de 730 carnets, entre abonaments de temporada individuals i familiars, i molts altres usuaris hi han anat també de manera esporàdica.

Ja en l’acte d’inauguració de divendres, l’alcalde, Xavier Boquete, destacava l’elevat nombre d’abonaments que s’havien formalitzat fins aleshores, quan la piscina encara no havia obert al públic. Boquete va convidar tots els masquefins a gaudir de les instal·lacions i va explicar que la piscina d’estiu acabada d’estrenar és el primer pas per a la futura piscina coberta de Masquefa. En aquest sentit, va anunciar que “ens posem a treballar des d’ara mateix per fer-ho realitat, i per poder cobrir aquestes instal·lacions amb una coberta retràctil”. Va aprofitar la presència de l’alcalde d’Igualada i diputat de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i del subdirector d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat, Oriol Marcé, per demanar la seva implicació econòmica en el projecte.

Tots dos van manifestar el seu compromís a col·laborar-hi. Marc Castells va afegir, a més, que la nova piscina “és un equipament de primera divisió, que no té res a envejar a cap altre municipi de la comarca”. De la seva banda, Oriol Marcé va animar els masquefins “a utilitzar aquestes instal·lacions, tant per fer-hi activitat física, que és molt necessària, com també com a punt de trobada i convivència”.

La festa d’inauguració va comptar amb algunes sorpreses, com ara l’exhibició d’un grup de nenes del Club Natació Granollers, que van fer diferents coreografies a l’aigua. A més, hi va haver música en viu.

L’estrena encara es va allargar dissabte i diumenge, quan els masquefins van poder fer les primeres capbussades a la piscina, a més de participar en altres activitats complementàries com ara sessions d’aquagym i de zumba.

Piscina d’adults i piscina infantil
El nou equipament disposa d’una piscina d’adults –amb unes dimensions de 25 x 12,5 metres, una làmina d’aigua de 312,5 m2 i una profunditat que oscil·la entre 1,30 i 1,80 metres- i una segona piscina per a infants –de 12,5 x 11 metres, una làmina d’aigua de 140 m2 i una profunditat d’1 metre. En aquest segon vas hi ha també una zona d’spa i una zona d’aigua per a nadons amb una profunditat de només 30 centímetres.

Les dues piscines estan envoltades per una gran platja de gespa de 1.650 m2, on s’han instal·lat 14 para-sols. També s’hi ha fet una caseta de fusta que acull la recepció i la zona de bar, així com un parc infantil amb un vaixell gronxador

Abonaments de temporada
A més de les entrades puntuals i els packs, que es poden adquirir a la guixeta de la piscina, els banyistes també poden fer-se l’abonament, a preus avantatjosos, per a tota la temporada d’estiu. S’han de fer a l’Ajuntament (C/ Major, 93), de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 2 del migdia, i cal portar el DNI i una fotografia mida carnet. Els abonaments a la piscina també donen dret a un descompte del 10% en les pistes de pàdel i el gimnàs durant la temporada d’estiu.

ABONAMENTS PER A LA TEMPORADA D’ESTIU
(Del 18 de juliol al 13 de setembre)

● Infantil (5 a 14 anys): 20€
● Joves (15 a 24 anys): 23,75€
● Adults (25 a 64 anys): 28,75€
● Gent gran (a partir de 65 anys): 20€
● Família de dos membres: 47,25€ (*)
● Família de tres membres o més: 60€ (*)

(*) Per acollir-se als abonaments de família, caldrà justificar l’empadronament en el municipi de Masquefa, així com un certificat de convivència en el mateix habitatge. Aquest document es pot sol·licitar gratuïtament a l’Ajuntament.

ALTRES
● Pack de 10 banys: 27€
● Col·lectius (centres escolars): 2€

ENTRADES PUNTUALS
● Infantil (5 a 14 anys): 2,50€ (laborables) / 3,50€ (cap de setmana)
● Joves (15 a 24 anys): 3,50€ (laborables) / 4,50€ (cap de setmana)
● Adults (25 a 64 anys): 5€ (laborables) / 6€ (cap de setmana)
● Gent gran (a partir de 65 anys): 2,50€ (laborables) / 3,50€ (cap de setmana)