Els joves de Masquefa es van sumar dissabte, 1 de desembre, a la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA. I, com és habitual els darrers anys, ho van fer de manera lúdica, participant en el festival ‘Musica contra la SIDA’ que promou la regidoria de Joventut de l’Ajuntament. Aquest any, però, el festival va ser doble, ja que a l’habitual concert de tarda se n’hi va afegir un de nocturn.
A més de solidaritzar-se amb els portadors del virus d’aquesta malaltia, una de les més perilloses i desconegudes del segle XXI, el festival va abordar també una altra causa benèfica. I és que per gaudir dels concerts els assistents van haver d’abonar una entrada solidària: un aliment. Els més de 70 quilos d’aliments i productes de primera necessitat que es van aconseguir recollir s’han donat a l’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa perquè els reparteixi entre les famílies amb menys recursos que els son derivades pel departament de Benestar Social de l’Ajuntament.
La gran varietat d’estils del festival (hip-hop, rap, heavy metal, versions…) va fer que tothom hi trobés el seu espai. El concert de la tarda va comptar amb les actuacions de joves artistes locals. Cabrerizo, el jove rapper de Sabadell, va ser el primer a trencar el gel a cop de hip-hop. Després, L’OBI C, un clàssic del ‘Música contra la SIDA’ i de l’escena hip-hopera de casa, va estrenar a Masquefa el seu darrer treball. A més, els Lizzard hi van posar el toc ‘heavy’ amb les seves versions de grans clàssics del rock dur i algun tema propi. Aquest primer concert va baixar el teló amb l’actuació de The Kid, que va punxar tots els èxits del house, l’electro i el dubstep.
Al vespre, els joves van ballar fins a no poder més amb les actuacions dels eclèctics Cloverace, els Afrochi Guawa i el seu aclamat directe de versions, i els Timbales de Maskefa, els tabalers de la Colla de Diables Pixafocs i Gagaspurnes, que van revolucionar el pati a ritme de batukada i tambors.
A més de gaudir de bona música, el públic assistent va poder conèixer també alguns consells per a prevenir la SIDA i altres malalties de transmissió sexual.
Aquest any el festival el van organitzar conjuntament el Casal de Joves i la Comissió U-18, l’Esplai Giravolt i el col·lectiu DesFesta, que van gestionar les barres dels concerts.
A més del festival ‘Música contra la SIDA’, la regidoria de Joventut ja va organitzar al novembre la representació de l’obra de teatre ‘Que sí vida’ per als alumnes de la Secció d’Institut. Aquesta representació és una eina educativa molt eficaç per treballar la prevenció del VIH/SIDA i les infeccions de transmissió sexual. En l’espectacle els joves veuen reflectits temes que els són molt propers, com ara la sexualitat i la negociació afectiva, així com la prevenció d’embarassos no desitjats.