La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, organisme dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ha aprovat definitivament la modificació dels usos del planejament urbanístic de Masquefa que era necessària perquè l’empresa Auto-Grues Sant Jordi pugui implantar-se en una finca del polígon del Clot del Xarel·lo i desenvolupar-hi la seva activitat de reciclatge i emmagatzematge de vehicles fora d’ús.

D’aquesta manera, la Generalitat, que és qui en tenia la darrera paraula, dóna llum verd a la modificació del planejament que el Ple de l’Ajuntament ja havia aprovat inicialment al desembre per unanimitat de tots els grups municipals, i completa, així, un tràmit que era indispensable per a fer possible el futur desembarcament d’aquesta empresa a Masquefa. El vist-i-plau del Govern arriba només set mesos després de l’aprovació inicial, ja que l’Ajuntament ha vetllat per accelerar els tràmits.

La implantació d’Auto-Grues Sant Jordi a Masquefa serà una bona notícia per al municipi i també per a una de les comarques més afectades per la crisi i l’atur. L’empresa, dedicada al reciclatge i emmagatzematge de vehicles fora d’ús, ocuparà una finca del polígon del Clot del Xarel·lo de 38.528 metres quadrats. Inicialment hi edificarà una nau de 3.000 metres quadrats, que posteriorment preveu ampliar fins als 5.000.

Auto-Grues Sant Jordi té previst arribar a crear fins a 35 nous llocs de treball en el moment que arribi a assolir la seva màxima activitat. A petició de l’Ajuntament, l’empresa es compromet a contractar el personal entre les persones inscrites a la borsa de treball municipal de Masquefa, donant prioritat als veïns empadronats al municipi. Auto-Grues Sant Jordi també ha assumit les despeses de la tramitació i la contractació de la modificació del planejament urbanístic, valorades en 40.000 euros.

La propera implantació d’Auto-Grues Sant Jordi a Masquefa és resultat de les gestions que els darrers temps han dut a terme l’Ajuntament, l’empresa i la societat propietària de la finca del polígon del Clot del Xarel·lo. Totes tres van signar un conveni de col·laboració, el qual també es va aprovar, en el mateix Ple del desembre, per unanimitat de tots els grups municipals. L’operació, doncs, és resultat de la col·laboració entre el sector públic i el privat, amb l’objectiu d’impulsar un projecte que generarà riquesa i llocs de treball en el territori.

Auto-Grues Sant Jordi serà la segona empresa que s’instal·larà al polígon del Clot del Xarel·lo, on des de l’any 2010 ja hi ha el centre logístic de la multinacional Aldi Supermercats. Aquest polígon, situat al llindar del municipi de Sant Llorenç d’Hortons, destaca per la seva privilegiada situació -a només 35 quilòmetres de Barcelona- i les seves extraordinàries dimensions, que el fan especialment atractiu per a la instal·lació d’empreses capdavanteres que requereixen molts metres quadrats. A més, la zona es troba al peu de futures infraestructures viàries com el Quart Cinturó i el desdoblament de la B-224.