L’Ajuntament, juntament amb Dones amb Empenta (DAE), ha posat en marxa aquest mes d’octubre el Servei d’Atenció als Joves i a les Famílies. A través d’aquesta nova prestació, els i les joves a partir de 12 anys de Masquefa i les seves famílies poden rebre acompanyament educatiu i atenció psicològica a través d’una metodologia individual i grupal.

L’Ajuntament i Dones amb Empenta (DAE) amplien la seva col·laboració amb la posada en marxa d’un servei d’atenció professional dirigit específicament als joves i a les seves famílies. El conveni permet augmentar els serveis i la col·laboració que ja ofereix actualment aquesta entitat al municipi.

A través d’aquest nou servei que ofereix Dones amb Empenta, els i les joves a partir de 12 anys de Masquefa i les seves famílies poden rebre acompanyament educatiu i atenció psicològica a través d’una metodologia individual i grupal. La voluntat del servei és facilitar als adolescents un espai d’escolta, de reflexió i d’orientació i, alhora, apoderar la família a través d’eines que millorin l’assertivitat i la comunicació amb els seus fills, contribuint a que aquesta etapa es visqui de manera positiva.

Aquesta nova prestació s’afegeix a l’Equip d’Atenció a la Dona (EAD), el programa d’atenció professional que l’associació ofereix a Masquefa des de l’any 2007 i que posa a la disposició de les dones que ho sol·liciten un triple servei: d’informació i acollida, d’atenció psicològica i d’assessorament jurídic.

En què consisteix el nou servei?

En l’assessorament i acompanyament educatiu tant a adolescents a partir de dotze anys, com a famílies. L’equip -format per una educadora social i una psicòloga- atendrà tots els i les adolescents, joves i les seves famílies per a qualsevol problemàtica, però incidint de forma especialitzada en la prevenció de situacions de crisi i conflictivitat personal i familiar.

Com hi puc contactar?

El primer pas en l’atenció serà l’acollida per part de l’educadora social, qui mantindrà un primer contacte i valorarà la necessitat, o no, d’intervenció d’altres professionals. Per a accedir al servei cal demanar cita prèviament al telèfon 93.772.85.21 o passar per al Casal de Joves els dimarts o els dijous de 16 a 20h. També es pot demanar informació sobre el servei a través de l’adreça eajf.masquefa@dae.cat

L’associació Dones amb Empenta

Dones amb Empenta és una associació nascuda a l’Anoia l’any 1996, amb una important trajectòria en l’atenció a dones, famílies i adolescents, i que ofereix el servei de l’Equip d’Atenció a la Dona a diversos municipis de la comarca des de l’any 1999. Els trets essencials d’aquest model d’atenció a la dona són la interdisciplinarietat, la proximitat al territori i la generalitat dels serveis, que es realitzen amb perspectiva de gènere i des d’una visió global i integral de les dones.