Des de fa unes setmanes la xarxa wifi municipal Masquefa Sense Fils, que des del 2009 proporciona accés a Internet, també ofereix la possibilitat de contractar servei de telefonia. Es tracta d’un sistema de veu IP (telefonia per Internet) que comporta importants avantatges per als contractants.

Els usuaris tenen integrats en un sol operador (Masquefa Sense Fils) el sistema de dades (és a dir, Internet) i el de veu (la telefonia). D’aqueta manera ja no cal que tinguin un contracte amb la xarxa wifi de l’Ajuntament per a l’accés a Internet i un segon contracte amb una companyia telefònica per al servei de telefonia. Això també permet estalviar-se la quota fixa de manteniment que cobren les companyies telefòniques.

Un altre dels avantatges és que es pot conservar el número de telèfon actual (93 772 XX YY) i no s’ha de pagar la portabilitat, tràmit que Masquefa Sense Fils ofereix gratuïtament.

Per a utilitzar el nou servei de telefonia per Internet de Masquefa Sense Fils, els usuaris han d’adquirir un adaptador que té un preu de 49 euros. Aquest aparell s’instal·la fàcilment, connectant-se al router. És suficient amb un únic adaptador per convertir tots els terminals de telèfon que es tinguin a casa o a l’oficina, ja siguin fixes o inalàmbrics, al sistema de veu IP. Masquefa Sense Fils lliura un kit amb l’adaptador i un manual per a la seva instal·lació. Una altra opció és adquirir un telèfon inalàmbric (wifi) preparat per la veu IP que proporciona Masquefa Sense Fils, a un preu de 99 euros.

Tarifes econòmiques
Masquefa Sense Fils ofereix la possibilitat de contractar dues tarifes planes de telefonia a preus assequibles: una per a trucades només a fixes i una altra per a trucades tant a fixes com a mòbils.

Tarifa plana a fixes
-Quota de 7,5 euros més IVA al mes
-Inclou 300 minuts de trucades a fixes

Tarifa plana combinada
-Quota de 12,5 euros més IVA al mes
-Inclou 300 minuts de trucades a fixes i 60 minuts de trucades a mòbils

Superat el límit de temps inclòs en la tarifa, el preu de la trucada per cada minut addicional és només de 0,027 euros si es truca a fixes i de 0,12 euros a mòbils.

Les quotes del servei de telefonia se sumen a la quota pel servei d’accés a Internet de Masquefa Sense Fils i s’integren en una factura única. Per a disposar del servei de telefonia cal també contractar o ja tenir contractat el servei d’Internet.

Donar-se d’alta
Recentment s’ha acabat amb èxit una prova pilot del servei que s’ha fet amb diversos usuaris que ja s’havien mostrat interessats. Ara el servei ja el pot contractar tothom qui ho desitgi. Per donar-se d’alta cal adreçar-se al Centre Tecnològic Comunitari, a l’avinguda Catalunya, 62.

Amb la incorporació del sistema de telefonia per Internet l’Ajuntament incrementa les prestacions de Masquefa Sense Fils, la xarxa wifi municipal que va posar en marxa fa més de tres anys per incentivar l’ús de les noves tecnologies i facilitar a tothom l’accés a Internet, trencant així el que es coneix com la ‘fractura digital’.

Principals avantatges del servei
-Integració en un únic operador dels serveis d’Internet i telefonia
-Tarifes econòmiques: 7,5€ més IVA al mes o 12,5€ més IVA al mes
-Baix cost dels minuts addicionals
-Establiment de trucada gratuït (tant a telèfons fixes com mòbils)
-Trucades gratuïtes entre tots els usuaris del servei de veu IP de Masquefa Sense Fils.
-No es paga cap quota de manteniment
-Possibilitat de conservar el número de telèfon actual, amb cost zero per la portabilitat
-Altres prestacions: redirecció de trucades, servei de contestador i identificador de trucades

Masquefa Sense Fils estrena imatge
Coincidint amb la posada en marxa del nou servei de veu IP, Masquefa Sense Fils ha renovat la imatge de la pàgina web del projecte (http://www.ctc.masquefa.net/msf). També s’ha editat un fulletó informatiu del nou servei de veu IP i un segon fulletó genèric dels serveis de veu i dades. Podeu trobar-los a les dependències municipals.

(Més informació sobre el servei de veu IP)

(Més informació sobre Masquefa Sense Fils)