La Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud ha publicat una nova edició de la Guia de recursos educatius i laborals del territori per al curs 2013-2014.

La publicació -que podeu consultar a les pàgines web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat), del Centre Tecnològic Comunitari (www.ctc.masquefa.net) i de la Xarxa TET Anoia Sud (xarxatetanoiasud.com)- recull totes les ofertes que existeixen a l’Anoia Sud i el seu territori d’influència en els àmbits educatiu i laboral, ampliades i actualitzades respecte a l’edició de l’any passat. A més, la guia també es pot consultar en format paper a les dependències municipals. També l’han rebut tots els alumnes de 4t d’ESO de l’institut.

La Guia de recursos educatius i laborals del territori és una eina de suport per ajudar els joves a decidir el seu futur acadèmic i professional i donar-los a conèixer les diverses opcions que hi ha en aquest territori per a començar a estudiar, continuar la seva preparació o incorporar-se al mercat de treball.

També és un recurs útil per a qualsevol persona que, al marge de la seva edat, i de si es troba en actiu o a l’atur, estigui cercant informació sobre la formació que es pot fer en aquest territori o les diferents opcions per a incorporar-se al món laboral.

La guia estructura la informació sobre l’oferta formativa i laboral en funció de si es té o no el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO). A més de l’explicació de les diverses opcions formatives, inclou un directori d’adreces de centres i recursos i el referent a cada municipi al qual cal adreçar-se per demanar més informació sobre estudis o feina.

La Xarxa TET Anoia Sud, que ha elaborat la guia, està integrada per tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al treball dels municipis de Piera, Capellades, els Hostalets, Cabrera, la Pobla, Vallbona, la Torre i Masquefa.