L’Ajuntament de Masquefa ja té a punt la nova programació de cursos que els adults podran fer a partir del setembre vinent i fins al desembre. Tots els cursos s’han unificat en una nova guia que inclou també les accions formatives que organitzen les entitats del municipi. La Guia d’oferta formativa per a persones adultes ja es pot consultar i descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat) i del CTC (www.ctc.masquefa.net/formacio). També es pot consultar a les dependències municipals.

(Descarrega’t la guia)

La programació per al trimestre de setembre a desembre de 2014 torna a prioritzar la formació per a l’ocupació, els cursos orientats a la creació i consolidació d’empreses i comerços, i la formació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, amb l’objectiu d’ajudar els masquefins a millorar les seves capacitats i aptituds professionals i, preparar-los per trobar feina o millorar el seu lloc de treball. A més, s’han tornat a programar cursos de coneixements de base i d’accés al sistema educatiu.

El 10 de setembre, sessió informativa
Per tal d’explicar la nova agenda de cursos i resoldre també els dubtes a la persones interessades, el dia 10 de setembre, a les 10 del matí, es farà una sessió informativa al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), a l’avinguda Catalunya, 60. Per assistir a la sessió cal inscriure-s’hi, ja sigui presencialment al mateix CTC o bé de manera online a www.ctc.masquefa.net/formacio.

Obertes les inscripcions al curs de gestió de residus
Entre les novetats de la programació destaca, en l’àmbit de la formació per a l’ocupació, el Curs de gestió i tractament de residus urbans i industrials que s’impartirà del 22 de setembre al 14 de novembre. Aquest curs s’emmarca en el projecte Anoia Activa, una iniciativa del Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada en què col•labora l’Ajuntament de Masquefa. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins al dia 5 de setembre, de manera online a http://www.anoiaproject.cat/cursos/apuntar. També destaca la reducció del preu en el curs de manipulació d’aliments (25 euros).

Pel que fa a l’àmbit de la creació i consolidació d’empreses i comerços, hi ha novetats com una xerrada sobre els requisits mínims exigibles als establiments o una sessió informativa sobre els aspectes fiscals i comptables que els autònoms han de conèixer sobre el seu negoci. Així mateix, en l’àmbit de les TIC les principals novetats són el curs ‘Enreda’t’, un curs de preparació a l’acTIC de nivell bàsic, i un curs de Ms. Office Acces 2010 avançat.

D’altra banda, les entitats han organitzat una àmplia agenda de cursos en els àmbits de l’expressió artística i els esports, a més d’exposicions, xerrades i sortides.