El Ministeri d’Administracions Públiques ha atorgat a l’Ajuntament de Masquefa una subvenció de 305.000 euros per al projecte del nou centre tecnològic que s’està habilitant a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo. La subvenció s’emmarca en un projecte per afavorir la participació ciutadana mitjançant aquest nou equipament tecnològic i comunitari.
 
Aquests 305.000 euros se sumen a d’altres importants subvencions que ha rebut l’Ajuntament per a aquest nou equipament. Així, es compta amb una ajuda de 500.000 euros del Govern de Madrid, aconseguida mitjançant una esmena del grup de CiU a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, i també amb unes altres dues subvencions del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER) que sumen quasi 600.000 euros.
 
El nou centre tecnològic permetrà ampliar les instal·lacions i el servei que actualment ja ofereix Masquefa@ula, en marxa des de l’any 2001 i situat també a la Rogelio Rojo. A la vegada, amb aquest nou equipament també es rehabilita part d’aquesta emblemàtica fàbrica, peça clau del patrimoni de Masquefa i declarada Bé Cultural d’Interès Local.
 
El projecte del nou centre tecnològic té un pressupost d’1.400.000 euros, entre l’acondicionament de l’espai i l’adquisició de nous equipaments i mobiliari.
 
Lluitar contra la fractura digital
L’objectiu del projecte és lluitar contra l’anomenada fractura digital i garantir que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) siguin un dret per a tothom sense cap mena de discriminació. Masquef@ula, amb quasi 1.200 usuaris, organitza diversos programes i cursos d’accés i aprenentatge de les TIC.
 
El nou centre tecnològic també comptarà amb una sala comunitària i diversos espais individuals, que estaran a disposició de teletreballadors, nous emprenedors, empreses i entitats de Masquefa.