Els Ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons no hauran d’aportar finalment ni un cèntim per a l’ampliació de la Llar d’Infants  Municipal Francesc Mata i Sanghés de La Beguda, una actuació que ja està en marxa des del març. Això és possible gràcies a les gestions que ha fet la Mancomunitat de la Beguda Alta i que han permès obtenir subvencions amb les quals es financen totalment els treballs.

Fins ara es disposva de dues ajudes econòmiques de la Generalitat de Catalunya per un import total de 255.000 euros, i la Mancomunitat n’ha aconseguit ara una altra de la Diputació de Barcelona de 130.000 euros més. Aquests 385.000 euros permeten finançar íntegrament l’ampliació de la llar d’infants, que doblarà la seva capacitat, i també l’equipament i mobiliari necessari.

Amb l’ampliació, la llar d’infant Francesc Mata i Sanghés passarà de 2 aules i 30 places a 4 aules i 61 places. L’ampliació es fa aprofitant el desnivell del terreny per crear una nova planta baixa amb dues aules de 45 metres quadrats cadascuna i equipades amb banys, vestidors i magatzems.

També s’hi fa una sala polivalent i una altra sala per a usos múltiples. La llar d’infants, amb una superfície actual de 205 metres quadrats, creixerà fins als 413.

Les obres s’acabaran abans de l’estiu, de manera que el centre podrà estrenar l’ampliació coincidint amb l’inici del nou curs escolar, al setembre.