Després del parèntesi de la Setmana Santa, la Biblioteca de Masquefa reprèn la seva agenda d’activitats. El dijous 16 d’abril, a partir de les 8 de la tarda, acollirà un cinefòrum amb la projecció del film de François Truffaut ‘Farenheit 451’. El títol es refereix a la temperatura a la que crema el paper dels llibres.

El protagonista del film és Guy Montag, un disciplinat bomber encarregat de cremar els llibres prohibits pel govern, que coneix a una revolucionària mestra que s’atreveix a llegir-los. De sobte, es troba transformat en un fugitiu, obligat a escollir no només entre dues dones, sinó entre la seva seguretat personal i la seva llibertat intel·lectual. La sessió comptarà amb Joan Millaret com a moderador del cinefòrum.

Aquesta sessió s’emmarca en el cicle de cinefòrums que la Biblioteca ja va estrenar al febrer amb la projecció de tot un clàssic, ‘El nom de la rosa’. Aquest cicle, que s’allargarà tot l’any, està dedicat a pel·lícules basades en obres literàries i en les que els llibres i les biblioteques són les protagonistes.

D’altra banda, l’endemà, divendres 17 d’abril, la Biblioteca acollirà la segona xerrada del cicle sobre les emocions, que va començar al febrer amb una sessió sobre les pors. Aquesta segona sessió, que tindrà lloc a les 6 de la tarda, se centrarà en la culpa i anirà a càrrec de la psicoterapeuta Marta Moreno Cardona.