L’Àrea de Ciutadania i Convivència del Consell Comarcal de l’Anoia juntament amb el Consorci de Normalització Lingüística han organitzat la segona part del curs de català bàsic per a immigrants corresponent al mòdul A.2 en competències lingüístiques bàsiques de català. L’Ajuntament de Masquefa cedeix les instal·lacions del Casal de Joves per a la seva realització.

Aquest nou curs de català es realitzarà del 29 de febrer al 25 de maig al Casal de Joves de Masquefa, els dilluns i dimecres de 9.30 h a 11.30 h. Els interessats ja es poden inscriure fins el 24 de febrer presencialment a la recepció del CTC – de 9 h a 13 h- o bé aquí.

Aquest curs te un cost de matrícula de 13,27€ susceptible de reducció en els següents casos:
• Reducció del 70% de la matrícula (4,82€ de preu de matrícula) a aturats, membres de família nombrosa especial i membres de família monoparental de categoria especial.
• Reducció del 50% (7,23€ de preu de matrícula) a jubilats, pensionistes per invalidesa permanent, pensionistes de classes passives, membres de família nombrosa general, membres de família monoparental de categoria general i persones amb una discapacitat reconeguda del 33% o més.

Les persones que puguin tenir alguna reducció hauran de portar la documentació acreditativa corresponent (DNI, permís de residència, DARDO, llibre de família…) el dia de la inscripció, que no te cap cost i es gestiona des del CTC.

El pagament del curs el gestiona directament el Consorci de Normalització Lingüística i el primer dia de classe es donarà als alumnes el rebut perquè puguin anar a fer el pagament de la matrícula a una entitat bancària.

Les persones que vulguin obtenir el certificat d’acollida, valorable per a determinats tràmits relacionats amb l’obtenció i renovació de permisos de residència, han de realitzar els següents cursos:
• Coneixement sobre la llengua catalana (Mòduls A.1 i A.2)
• Coneixements sobre el món laboral (Mòdul B)
• Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C)