En una sessió informativa online que tindrà lloc el proper 28 de gener es presentaran els detalls del procés participatiu.
L’Ajuntament està treballant en la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Masquefa, una eina bàsica per a la gestió urbana municipal i el desenvolupament estratègic del municipi que ha de permetre dissenyar el futur de la vila per als propers anys.
En aquest sentit, el pròxim divendres 28 de gener se celebrarà per via telemàtica una sessió informativa on s’explicaran tots els detalls del projecte. La jornada tindrà lloc a partir de les 12 h i es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de Ràdio Masquefa.
Daniel Gutiérrez, regidor de Planejament urbanístic, fa una crida a la participació i explica que “el POUM ens permetrà definir el model sostenible de municipi per als pròxims anys i, per tant, marcarà gran part de les transformacions futures de Masquefa. Per això, és cabdal que la població s’hi pugui implicar i puguem definir la nostra vila de manera conjunta”.
Es celebraran tallers participatius oberts a tota la ciutadania
Durant els mesos de febrer i març es desenvoluparà un procés participatiu per tal de recollir l’opinió de la ciutadania envers diferents aspectes de Masquefa relacionats amb el model de municipi, els equipaments, l’habitatge, la mobilitat, entre d’altres. Aquest procés serà obert a totes les persones i/o entitats del municipi; i properament es donaran a conèixer les dates i llocs de les diverses jornades participatives de treball.
Per tal de complementar les aportacions realitzades en els tallers presencials de propostes, també s’habilitarà una qüestionari virtual al web www.masquefa.cat del qual se’n donaran més detalls en els propers dies.
Què és un POUM?
El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és un instrument de planificació que ordena urbanísticament tot el territori del terme municipal de Masquefa, dissenyant el seu desenvolupament i els creixements futurs tenint en compte criteris de sostenibilitat.
El POUM ha de definir el creixement i millorar la imatge del municipi, els serveis i els equipaments, així com l’espai públic, els espais verds, i també definir el model de mobilitat local i fixar les bases del model econòmic del municipi. Cal buscar l’equilibri entre la necessitat de creixement i la preservació dels recursos naturals i valors paisatgístics, històrics i culturals del municipi. Al POUM, en definitiva, li correspon dibuixar el municipi que volem per a les generacions futures.