La regidoria de Joventut de l’Ajuntament està elaborant el Programa d’Acció Cívica (PAC). Conjuntament amb la Diputació de Barcelona fa mesos que treballa, des de l’àmbit polític i tècnic, per establir les bases d’aquest projecte.

El PAC pretén potenciar l’acció transversal i comunitària entre els diferents agents socials del municipi vinculats amb els joves i fomentar els valors del civisme i la convivència amb les persones i l’entorn.
 

El projecte, que compta amb l’assessorament de la Fundació Desenvolupament Comunitari i de la Diputació, està en la fase de prediagnòstic; basada en el treball de camp a partir d’observacions sobre el terreny i entrevistes fetes durant la investigació, l’apropament i l’anàlisi de la realitat. La recollida de dades conclourà amb una diagnosi.

Les conclusions d’aquest treball de camp es van exposar als regidors i tècnics municipals el dijous 19 de novembre. També es van donar a conèixer als joves entrevistats i es va fer una sessió en grups per conèixer les seves propostes en relació a tres temes: Recinte Rogelio Rojo, nou espai per a joves i civisme. Hi van ser presents l’alcalde, Xavier Boquete, el regidor d’Esports i Urbanisme, Enrique Gómez, i la regidora de Cultura, Educació i Serveis Socials, M. Àngels Font, que van donar resposta a les inquietuds de la trentena de joves assistents.