El primer Concurs d’art local serà una de les novetats de la propera Festa Major Petita. El concurs l’organitza la regidoria de Cultura amb la col·laboració de l’Associació Artística Missatgers. Els objectius són estimular i promoure l’art a Masquefa i donar a conèixer els artistes de la vila.
 
Totes les modalitats plàstiques i temàtica lliure
Els participantshauran de residir a Masquefa (empadronats o no) o hauran d’estar vinculats a alguna entitat de la vila. El tema i la tècnica són lliures i s’inclou qualsevol modalitat plàstica (pintura, dibuix, tapís, ceràmica, gravació …). Només es podrà presentar una única obra per participant.
 
Cada artista haurà de dur la seva obra a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo els dies 4 i 5 de maig, de 10h a 13h i de 17h a 19h. En el moment del lliurament s’omplirà la butlleta d’inscripció al concurs. Les obres hauran d’anar acompanyades d’un sobre tancat amb el pseudònim.Dins aquest sobre s’introduirà les dades personals del participant. Les obres s’exposaran del 13 al 23 de maig al Centre Tecnològic Comunitari (CTC).
 
El veredicte i el lliurament dels premis es portarà a terme el 16 de maig, a les 12h, al CTC. El jurat estarà format per una comissió de gent de Masquefa vinculada al món de les arts.
 
Premis i categories
El primer Concurs d’art local de Sant Isidre preveu tres categories:  infantil (fins a 12 anys), juvenil (de 13 a 17 anys) i adult (a partir de 18 anys). En la categoria d’adults el primer premi està dotat amb 100 euros; el segon, amb 60, i el tercer, amb 40. En les categories juvenil i infantil també hi haurà tres premis (tots tres consistents en lots de llibres).Es lliurarà un diploma a tots els participants.