Fins a 200 persones de totes les edats, des d’infants fins a gent gran, van participar al juny en el primer ‘lipdub’ de Masquefa, organitzat pel cau dels cineastes de l’Esplai Giravolt. Amb aquesta activitat els organitzadors van voler promoure el sentiment de pertinença a Masquefa mitjançant un esdeveniment compartit entre tots els vilatans.

Grans i petits, representants d’entitats i vilatans a títol particular, van vocalitzar la cançó escollida: ‘Viu-la’, del grup Filippo Landini. El ‘lipdub’ és un gènere que combina la sincronització labial i el doblatge d’àudio per fer un vídeo de música. Així, es filma una successió continuada i sense talls de persones o grups que vocalitzen la lletra d’una cançó que escolten. Cada participant en canta un tros fins que és substituït per un altre participant que continua per on anava l’anterior. Posteriorment s’edita el vídeo afegint-hi l’àudio original de la cançó.

L’enregistrament d’aquest primer ‘lipdub’ va començar al carrer Major i va acabar al pati del Recinte Rogelio Rojo. El resultat del vídeo es va presentar durant la Festa Major. El ‘lipdub’ va comptar amb el suport del PEV, i concretament del grup de treball ‘Sentiment de Pertinença’.