Masquefa acollirà el diumenge 18 d’octubre la primera edició de la cursa de muntanya ‘Trail Les Tres Fonts’. Organitzada per l’entitat Masquefa Trail, amb la col·laboració de l’Ajuntament i diversos establiments locals, la cursa està oberta a corredors locals i d’arreu, així com també a tots aquells que, encara que no es calcin les esportives, vulguin gaudir d’aquesta jornada veient els atletes en acció i participant en les activitats festives i populars que s’organitzaran.

Amb un recorregut de 12 quilòmetres i 300 metres de desnivell, el ‘Trail Les Tres Fonts’ transcorrerà pel terme municipal de Masquefa, passant pels indrets rurals més característics. Els participants gaudiran d’un meravellós entorn de terres envoltades de vinyes i dominades per la muntanya de Montserrat, trepitjaran corriols, rieres i pistes, i travessaran ermites. Tres fonts seran testimonis del pas dels corredors: la font del Cementiri Vell, la Font del Violí, a la riera de Masquefa, i la Font del Roure, just a l’arribada a la meta. La cursa tindrà la sortida i l’arribada a la Plaça dels Jocs. La sortida està prevista per a les 10 del matí.

La cursa constarà de tres categories, cadascuna d’elles amb modalitat masculina i femenina: categoria absoluta, categoria veterans (corredors de 45 anys o més) i categoria local, en què participaran els corredors empadronats a Masquefa.

Inscripcions obertes
Hi poden participar corredors de totes les edats amb la condició física adient per córrer per muntanya, tot i que els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona major d’edat.  Les inscripcions tenen un preu de 12 euros i es poden fer com a màxim fins al 15 d’octubre, o bé fins a exhaurir les places –n’hi ha un màxim de 320- a la plataforma Runedia. Podeu accedir a aquesta plataforma des de l’enllaç següent: http://www.masquefatrail.com/cursa/cursa.html.

Amb el preu de la inscripció els participants que completin la prova seran obsequiats amb una bossa del corredor amb una samarreta tècnica i articles cedits per diverses marques comercials.

Una cursa solidària
El ‘Trail Les Tres Fonts’ també tindrà un vessant solidari, ja que 1 euro de cada inscripció es destinarà a l’Associació Alma de Masquefa, una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la protecció i el respecte per a les persones amb discapacitat intel·lectual, evitant situacions de desemparament i aïllament i sensibilitzant a la societat.

Botifarrada popular
Els organitzadors volen que, més enllà del seu vessant esportiu, la cursa s’obri a tothom i esdevingui un esdeveniment popular. Per això conviden tothom a aplegar-se al punt de l’arribada per veure i animar els corredors en el moment de fer el darrer esforç i la pujada final fins a la meta. A més, un cop acabat el trail, es farà una botifarrada popular gratuïta per a tots els assistents fins a exhaurir existències. També s’estan preparant altres activitats populars.

Trobareu tota la informació a www.masquefatrail.com