Amb l’eslògan ‘Comparteix la teva sang’, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha posat en marxa la primera Marató de Donació de Sang 2.0, que gira entorn a les xarxes socials, coincidint en una època de l’any en què les donacions són més necessàries que mai ja que les reserves estan molt baixes després de les vacances de Nadal.

Tothom qui ho vulgui pot col·laborar en la marató anant a donar sang, aquest divendres, 11 de gener, i el dissabte 12 a Barcelona: al Palau Robert, a la Diputació, i als hospitals Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron.

A les persones que no puguin anar-hi la campanya les convida a contribuir a difondre la necessitat de donar sang mitjançant els seus contactes en les xarxes socials (Facebook i Twitter) o simplement mitjançant el correu electrònic.

Qui vulgui donar sang o compartir el missatge a favor de la donació podrà fer-ho des de la web www.donarsang.gencat.cat/marato que permetrà reservar dia i hora per donar sang i també compartir el missatge de la donació entre seguidors de Twitter i amics del Facebook, entre altres opcions.

La Marató continuarà als centres fixos de donació fins al 18 de gener en el seu horari habitual. Podeu consultar-los a l’enllaçhttp://www.donarsang.gencat.cat/on-puc-donar-sang/

Objectiu: 3.000 donacions
Justament després de les vacances de Nadal, les reserves de sang estan en un punt molt baix i és per aquest motiu que aquesta primera Marató 2.0 pretén convertir-se en la convocatòria de donants més important de Catalunya. L’objectiu és aconseguir 3.000 donacions.

Aquesta és la primera vegada que s’organitza una Marató 2.0, posant el focus en les xarxes socials i la capacitat de mobilització que poden representar en benefici d’una necessitat quotidiana i essencial com és la de donar sang.

L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació, Creu Roja i la Federació de Donants de Sang col·laboren en aquesta iniciativa pionera, que compta amb el suport de mig centenar d’organitzacions de referència que hi participa de manera altruista.

Ambaixadors de la donació
El Banc de Sang compta amb l’ajuda dels més de 6.000 seguidors del Facebook Donar Sang (www.facebook.com/donarsang) i els més de 2.000 seguidors del Twitter (@donarsang). Entre aquests, hi ha donants habituals com l’actor i presentador Berto Romero, que és un dels difusors de la necessitat de donar sang més actiu a les xarxes socials. També s’han seleccionat 26 donants habituals molt actius que ajudaran a que el màxim de gent possible prengui consciència de la necessitat de compartir la seva sang.

Trobareu tota la informació d’aquesta primera Marató de Donació de Sang 2.0 a l’enllaç www.donarsang.gencat.cat/marato