La regidoria de Promoció Econòmica ha organitzat per al dimarts 25 de febrer una sessió específica per ajudar en el procés de recerca de feina a persones en situació d’atur que provenen de la construcció, un dels sectors més castigats per la crisi i la desocupació. Tindrà lloc de les 10 del matí a la 1 del migdia al CTC (avinguda Catalunya, 62). Les inscripcions, que són gratuïtes, ja estan obertes i es poden fer, fins al 24 de febrer, presencialment al CTC o bé on line a www.ctc.masquefa.net/formacio.

L’objectiu principal d’aquesta sessió és poder recollir les demandes d’aquestes persones i conèixer les diferents casuístiques i dificultats amb les quals topen a l’hora d’accedir de nou al mercat laboral. Es tracta, doncs, d’un punt de partida per poder dissenyar, a partir de les inquietuds que expressin els participants, noves activitats formatives que responguin a les seves diferents necessitats i els permetin reciclar-se i incrementar les oportunitats de trobar feina.

També es vol crear un grup de recerca de feina format específicament per persones en atur que havien treballat en la construcció. Aquestes persones es reuniran periòdicament, amb el suport i assessorament de la tècnica d’ocupació de l’Ajuntament, i podran compartir les seves experiències.

El treball en grup té múltiples i importants beneficis, també en la recerca de feina. Així, per exemple, potencia la xarxa de contactes i fa que augmentin les fonts d’informació i l’accés a oportunitats formatives i laborals. A més, compartir l’experiència amb altres persones que viuen situacions similars aporta diversos punts de vista sobre el mateix procés i, un fet no menys important, fa que les persones que formen part del grup se sentin més recolzades anímicament davant l’angoixa que pot provocar la incertesa de la situació.

A l’octubre ja es va crear a Masquefa un grup de recerca de feina format per persones en atur que provenen de diversos sectors, el qual es troba regularment. En cada sessió es combina l’anàlisi de les activitats de recerca de feina que s’han fet entre una trobada i l’anterior, es parla d’un tema monogràfic proposat pel mateix grup, i cada persona exposa quines activitats es planteja fer fins a la trobada següent. Es tracta d’un grup obert i al qual s’hi poden incorporar nous participants en qualsevol moment, ja que a mesura que els seus integrants van trobant feina el grup es va reduint.