L’Ajuntament de Masquefa ha organitzat, per primera vegada, dos cursos –un d’informàtica i un altre de tècniques de recerca de feina- adreçats específicament a persones amb discapacitat. L’objectiu és trencar les barreres amb què habitualment topa aquest col·lectiu a l’hora d’accedir a informació, ofertes de feina i formació.

Per a fer-ho, el Centre Tecnològic Comunitari –on s’impartiran totes dues formacions- disposa d’innovadores eines tecnològiques adaptades per a persones amb tot tipus de discapacitat, ja sigui física, psíquica o sensorial, que els permeten poder seguir les classes.

Les persones que vulguin participar en aquests dos cursos han de tenir reconeguda, mitjançant el corresponent certificat, una discapacitat del 33% o superior.

El curs d’informàtica s’impartirà els dies 4, 5 i 6 de setembre, de les 10 del matí a la 1 del migdia. S’hi ensenyarà el funcionament del programa de textos Word i també a navegar per Internet.

El curs de tècniques de recerca de feina es farà els dies 25, 26 i 27 de setembre, també de les 10 del matí a la 1 del migdia. Els participants podran aprendre-hi a fer un currículum vitae i la carta de presentació, a preparar les entrevistes de feina i a utilitzar portals específics d’Internet que publiquen ofertes laborals per a persones amb certificat de discapacitat del 33% o més.

Amb aquesta formació l’Ajuntament vol ajudar les persones amb discapacitat -que sovint pateixen grans dificultats per accedir al mercat laboral- a ampliar i millorar el seu currículum, proporcionant-los uns coneixements bàsics que els poden ser de gran utilitat per trobar un lloc de treball i per desenvolupar-lo.

Les inscripcions a tots dos cursos es poden fer de manera online (a www.ctc.masquefa.net/formacio) o bé presencialment al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60).