Tot i la pluja, que va fer acte de presència de manera intermitent, l’elevada participació va ser la nota més destacada de la Festa de Sant Isidre de Masquefa. Des de dijous i fins diumenge, els masquefins i masquefines van poder gaudir d’un atapeït programa festiu amb activitats per a tots els gustos i totes les edats.

Les inclemències meteorològiques no van desanimar els vilatans i vilatanes a sortir al carrer per celebrar el sant del seu patró, ni tampoc no van obligar a suspendre cap acte. Després del parèntesi dels darrers anys, la festa la va tornar a organitzar una comissió de voluntaris i voluntàries de diverses entitats, amb el suport de l’Ajuntament.

 

Núria Novell i Jaume Pujadas, Faves d’Argent 2008

 

D’entre les activitats més participades destaquen el tradicional Sopar de Faves i el lliurament de les Faves d’Argent. Més de 250 persones es van llepar els dits amb les faves del sopar abans de conèixer les dues persones guardonades aquest any amb les Faves d’Argent: Núria Novell Burgada i Jaume Pujadas Lluch, ambdues vinculades al Casal d’Avis.

Amb el lliurament d’aquests guardons es va voler fer un reconeixement públic a Novell i Pujadas per la seva llarga dedicació altruista a Masquefa. Tots dos han treballat desinteressadament en importants projectes i iniciatives per a la vila. Els guanyadors de les Faves d’Argent es van elegir aquest any per votació popular. Aquesta va ser una de les novetats introduïdes per la comissió.

 

Els actes tradicionals triomfen

 

D’altres actes tradicionals van obtenir també una molt bona resposta dels masquefins i masquefines. És el cas de la cercavila popular de dissabte, que va comptar amb la participació dels geganters, els grallers, els bastoners i els tabalers de Masquefa, acompanyats de les colles de gegants de Sant Joan de les Abadesses, de Pont de Vilomara i Rocafort, de Vilanova del Camí i del Drac d’Or de l’Hospitalet de Llobregat. Així com també de l’espectacular correfoc de dissabte a la nit, a càrrec de la Colla de Diables Pixafocs i Cagaespurnes de Masquefa i dels seus companys de Piera, de la botifarrada popular i el ball de festa major de dissabte a la nit -amb el tradicional ball de la garlanda- i de les sardanes o les havaneres.

Els actes tradicionals van incloure també el solemne ofici en honor de Sant Isidre, que va tenir lloc dissabte a la Parròquia de Sant Pere, amb els cantaires de la Coral l’Alzinar i amb l’ofrena floral de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa.

 

Activitats per a tots els públics

 

També els més menuts van gaudir de la Festa de Sant Isidre amb activitats com ara la cercavila amb espectacle infantil, les cançons i danses de Toni Giménez o la trobada d’esplais.

Els joves també van poder gaudir de la festa amb el concert de versions de K-melot de divendres, i el concert jove de dissabte, que es va allargar fins a la matinada. A més van poder participar en una trobada de percussionistes i malabars.

De l’agenda festiva destaquen també les activitats esportives, amb la duatló, el campionat de petanca i la competició de tir al plat.

L’Ajuntament agraeix a la Comissió de Sant Isidre el treball que ha realitzat durant tots aquests dies perquè els masquefins i masquefines poguessin gaudir d’un bona Festa Major Petita.