Estan plantejats perquè les persones joves coneguin i tinguin accés als recursos municipals vinculats amb els temes que els afecten, com són els estudis, la salut, la feina o l’accés a l’habitatge.

L’Ajuntament de Masquefa, a través de les àrees de Joventut i Educació, ha posat en marxa dues noves iniciatives destinades a millorar l’orientació i l’acompanyament de les persones joves del municipi: el Punt d’Orientació Local i la Guia d’autoconsulta “Explora el teu camí”. Es van presentar la setmana passada, a la sala d’actes del CTC. 

El Punt d’Orientació Local és un servei que respon a les consultes i qüestions dels joves de 12 a 29 anys sobre una àmplia gamma de temes, incloent-hi estudis, feina, beques, oportunitats de viatjar, salut sexual i més. Per fer ús daquest servei, cal contactar amb el 671 06 09 76 i explicar breument quina és la consulta, i s’oferirà una cita dins lhorari del servei. Lhorari del servei és de dimarts a divendres de 16 h a 17 h i els dimecres de 9 h a 14 h. També hi ha la possibilitat de concertar una visita per videotrucada.

Per altra banda, la Guia d’autoconsulta “Explora el teu camí” és una plataforma en línia que proporciona informació integral sobre estudis, feina, salut, habitatge i altres temes rellevants per als joves de Masquefa i l’Anoia. Aquest recurs està en constant actualització i és accessible des de l’enllaç: https://escullelteucamimasquefa.my.canva.site/exploraelteucamimasquefa Els usuaris poden explorar els recursos públics i trobar informació útil per al seu creixement personal i professional.

Aquestes iniciatives, treballades transversalment entre àrees, formen part de les Jornades d’Orientació de l’Anoia Sud, ‘Explora el teu futur’, i reflecteixen l’interès del consistori en proporcionar suport i recursos adequats per al desenvolupament dels joves de la localitat. Per això, des de  Casal de Joves s’anima a tots els joves a fer ús d’aquests valuosos recursos i a explorar el seu camí cap a un futur prometedor.