Quinze persones que es troben en situació d’atur van començar, el 30 de setembre, a Masquefa, un curs de màrqueting i posicionament en cercadors web (SEO i SEM) organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia en el marc del programa Anoia Activa.

El curs s’adreça a persones que saben gestionar una pàgina web i que tenen la voluntat de posicionar-la. A més d’estar en situació d’atur, els alumnes compleixen altres requisits com estar empadronats en un municipi de l’Anoia i tenir l’ESO, un Cicle Formatiu de Grau Mig, batxillerat, BUP o COU.

Amb una durada de 90 hores, les sessions s’imparteixen a les instal•lacions del Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa i tenen com a objectiu que els alumnes adquireixin les habilitats necessàries per desenvolupar una campanya de màrqueting en diferents cercadors que permeti augmentar la venda i la captació de clients.

També s’hi ensenya a millorar el posicionament d’una pàgina web amb motors de recerca per aconseguir un tràfic rellevant. Els alumnes aprenen les diferents tècniques per optimitzar els continguts i el codi d’una pàgina web en els cercadors principals.

Les 90 hores lectives es divideixen en 50 hores de formació específica en màrqueting i posicionament en cercadors web i unes altres 40 hores de formació transversal.

En el primer bloc s’hi tracten qüestions com la terminologia bàsica en els cercadors, la introducció al SEO i el SEM, com escollir les millors paraules clau, la creació d’anuncis, la gestió de campanyes i els seus resultats i manteniment, i l’optimització dels continguts i del codi. També s’hi estudien diversos casos pràctics i s’avaluen algunes pràctiques errònies.

D’altra banda, la formació transversal proporciona coneixements respecte a la recerca de feina per competències, la igualtat de gènere, la prevenció de riscos laborals i en sensibilització mediambiental.

El curs ofereix als participants una base tan teòrica com pràctica que els és de gran utilitat per millorar i ampliar la seva formació i, d’aquesta manera, ajudar-los en la seva inserció en el món laboral.

El projecte Anoia Activa el lideren l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia. Les accions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte “Treball a les 7 comarques” i cofinançades pel Fons Social Europeu.