Ràdio Masquefa (al 91.6 del dial) ha iniciat aquesta setmana la nova temporada, en què fins al desembre, donarà continuïtat a bona part de la programació que ja va posar en marxa el curs passat. Aleshores, la graella de l’emissora municipal va viure una autèntica revolució i va incorporar fins a una trentena de programes nous, gràcies a l’adhesió de la ràdio masquefina a la Xarxa de Comunicació Local de la Diputació, integrada per més de 200 emissores locals.

Aquest curs Ràdio Masquefa incrementarà encara més la seva participació amb la Xarxa, tal i com va explicar el seu director, Dario Muhi, en la presentació de la nova temporada que va tenir lloc divendres als estudis de l’emissora. A més d’emetre els programes subministrats per les altres emissores adherides, la ràdio masquefina col•laborarà amb el programa ‘La tarda’, aportant-hi continguts informatius locals, de manera que “les coses que passen i són notícia a Masquefa es podran sentir també arreu de Catalunya, mitjançant les ràdios de la Xarxa”.

L’acte de presentació va comptar també amb la presència de l’alcalde, Xavier Boquete, i el regidor de Comunicacions, Joan Carles Pérez. Tots dos van coincidir a destacar l’aposta que l’Ajuntament fa per l’emissora municipal malgrat l’actual context de crisi. I en van posar d’exemple el recent trasllat als nous estudis, situats “en un emplaçament cèntric, a peu pla, visible i que obre les portes de la ràdio a tothom i la fa més propera i més immediata”.

Principals novetats de la graella
Tot i mantenir el gruix de la programació –amb espais proporcionats per la Xarxa i d’altres de producció pròpia-, la graella d’aquesta temporada incorpora algunes novetats com ara els programes ‘Puño y Gas’ i ‘Meteomasquefa’. Es tracta de dues seccions del magazine ‘L’Autobús’ que, gràcies a la seva bona acollida’, aquesta temporada s’amplien i es potencien, esdevenint programes independents. L’emissora també estrena l’espai musical ‘Bona nit, senyor Monstre’, el magazine jove ‘Ohana’, i el magazine musical ‘Societat’, fet per un grup d’adolescents.

A més, Ràdio Masquefa continua apostant per la informació més propera, amb el magazine matinal ‘L’Autobús’ o l’informatiu setmanal. Tampoc no ha volgut deixar de banda la música menys comercial, amb espais de fil musical on es podran sentir grups que no són al gran mercat, especialment formacions locals.

La programació de producció pròpia es completa amb la segona temporada de ‘Sangre y perfume’, que amplia l’oferta i s’estén també a la música rock.

La graella de Ràdio Masquefa es renovarà a partir del mes de gener vinent –tal i com va anunciar Dario Muhi- , amb nous espais en els quals ja s’està treballant, com ara “Masquefa Esports’, ‘Nit a les Golfes’, o un programa de caire intercultural, entre altres.

Tant el director de l’emissora com l’alcalde i el regidor de Comunicacions van fer un especial agraïment a tots els voluntaris que aquesta nova temporada col·laboren de manera totalment altruista amb l’emissora i fan possible la seva programació. La ràdio engega aquest nou curs amb 22 col·laboradors, una xifra que s’incrementarà a partir del gener amb el debut d’aquests nous programes.

(Consulteu la graella de Ràdio Masquefa)