La Sala d’Actes de la Biblioteca va acollir divendres passat la presentació de la nova temporada de Ràdio Masquefa (91.6 FM), que s’ha estrenat aquesta mateixa setmana.

La graella de l’emissora municipal experimenta aquest curs una autèntica revolució -tal i com va explicar el regidor de Comunicacions, Joan Carles Pérez-, amb la incorporació de fins a trenta programes nous. L’adhesió de Ràdio Masquefa a la Xarxa de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona ha fet possible disposar d’una àmplia i variada oferta de programes de qualitat, que emeten conjuntament les 156 emissores locals que en forment part. A aquest fet cal sumar-hi també que l’emissora ha potenciat la programació de producció pròpia.

El regidor de Comunicacions va emmarcar aquest salt quantitatiu i qualitatiu que fa l’emissora en l’aposta continuada de l’Ajuntament per consolidar Ràdio Masquefa com un mitjà de referència.

Per la seva banda, el director de l’emissora, Dario Muhi, va detallar els diferents programes que integren la graella. En la programació de la Xarxa destaquen els espais divulgatius, amb programes relacionats amb l’emprenedoria, les noves tecnologies, l’educació dels infants, el medi ambient, la salut, la cuina, les mascotes i l’horticultura domèstica, entre altres. Pel que fa a la producció pròpia, la ràdio continua apostant per la informació més propera, amb espais com el magazine diari ‘L’autobús’, l’informatiu local i els butlletins diaris, i l’emissió del ple municipal. Entre els programes propis també destaquen el retorn de ‘Masquefa Esports’, la segona temporada de ‘Sangre y perfume’, un espai dedicat a la música heavy, i el magazine d’entreteniment ‘Voy a pasarmelo bien’. A més, l’emissora recupera el programa ‘Masquefines’ –amb la reemissió de les entrevistes que va realitzar Carme Junyent a diverses dones de nostra vila-, i introdueix un nou programa d’entrevistes, principalment a veïns del municipi.

Muhi també va subratllar la col·laboració de Ràdio Masquefa amb la USEE (Unitat de Suport d’Educació Especial) de l’institut. Els alumnes faran cada dimecres un programa radiofònic des de les instal·lacions de l’emissora local. A més, va presentar el nou logotip de la ràdio i va mostrar com és i com s’utilitza la pàgina web (www.radiomasquefa.com), en funcionament des de l’any passat.

Finalment, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va posar en valor la feina feta pel director de Ràdio Masquefa durant els sis anys que porta al capdavant, i va afirmar que gràcies a aquesta tasca l’emissora pot plantejar-se avui créixer també amb unes noves instal·lacions, un projecte previst per a l’any vinent.

D’altra banda, tots tres van agrair la dedicació altruista dels voluntaris que formen part de la ràdio i que fan possible els programes i les seccions que porten la informació més propera i l’entreteniment a les llars masquefines, així com la retransmissió dels esdeveniments culturals, socials i esportius que tenen lloc a la vila. I és que aquest nou curs Ràdio Masquefa potenciarà la seva presència en les principals activitats del calendari masquefí per difondre-les en directe.

Podeu escoltar Ràdio Masquefa al 91.6 de la FM i a la pàgina web www.radiomasquefa.com. També podeu seguir l’actualitat municipal mitjançant les xarxes socials de la ràdio (facebook i twitter).