La façana del CTC ha incorporat sistema de punxes, que no causa ferides als coloms, per a evitar que aquestes aus es posin en cornises i relleixos. Consulta el díptic informatiu.

L’Ajuntament de Masquefa recorda als veïns que està prohibit donar menjar als coloms a la via pública, per tal d’evitar la sobre població d’aquests animals a la nostra vila.

A través de la Regidoria de Medi Ambient s’està desplegant una campanya dirigida al conjunt de la població per a reduir la presència descontrolada de coloms al nostre poble. I és que s’han detectat al municipi alimentadors en diferents sectors: al jardí del CTC, a la plaça de la Biblioteca, o a la plaça Josep M. Vila, que estan provocant la proliferació d’aquestes aus.

En aquest sentit, es fa una crida a la responsabilitat de tots els veïns per a no proporcionar menjar a aquests animals; i es recorda que aquesta pràctica, tal com s’estableix a l’ordenança de tinença d’animals, no està permesa i pot comportar una sanció econòmica.

A més, l’Ajuntament també ha habilitat recentment a la façana del Centre Tecnològic Comunitari un sistema de prevenció i protecció d’edificis: es tracta de la col·locació de punxes anticoloms. Aquestes estructures eviten que els coloms es posin en cornises i relleixos i la seva punta és roma per a evitar causar ferides als coloms.

Finalment, el consistori informa que els òrgans competents de salut pública han demostrat que un excés de població d’aquests animals o una ocupació indeguda en determinats indrets pot originar alguns inconvenients o problemes com la transmissió de diferents malalties, danys en les estructures d’edificacions, al·lèrgies a les persones propenses a tenir-ne per la contaminació que genera la seva presència, etc.