Representants de l’Imserso i l’ONCE visitaran aquest dilluns, 18 d’octubre, a les 12 del migdia, el Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa per conèixer el funcionament del pioner espai amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat física, psíquica i sensorial. Es tracta d’un equipament únic a Catalunya que és pioner també perquè les persones amb discapacitat el comparteixen amb la resta d’usuaris, fet que afavoreix la seva integració.

A més dels representants de l’Imserso i l’ONCE, a l’acte hi assistiran les autoritats locals i diverses associacions, escoles i tallers que treballen amb el col•lectiu de persones amb discapacitat i que usen aquestes instal•lacions per a les seves activitats.
La posada en marxa d’aquest espai amb material tecnològic adaptat ha estat possible gràcies al conveni que van signar l’Ajuntament, l’Imserso i l’ONCE amb l’objectiu de lluitar contra l’anomenada fractura digital i contribuir a que totes les persones, sense excepció, tinguin accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Mitjançant aquest conveni l’Imserso va concedir a l’Ajuntament una subvenció de 23.000 euros, i l’ONCE una altra de 5.000, per fer realitat l’equipament. En total la inversió va ser de més de 42.000 euros i l’Ajuntament en va aportar els 14.000 restants. També es va adaptar la pàgina web municipal (www.masquefa.cat) perquè puguin consultar-la les persones amb discapacitat, especialment persones amb deficiències visuals o motrius.

Equipaments d’última generació
L’espai adaptat del Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa disposa d’ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial.

Els usuaris també hi poden usar teclats adaptats al llenguatge braille, ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans, o un ratolí que es controla amb el mentó.

Igualment destaquen un programa informàtic que llegeix el contingut de les pàgines d’Internet i l’anella magnètica que s’ha instal•lat a la sala d’actes del CTC perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon, entre altres.

L’Ajuntament de Masquefa posa aquest espai adaptat a la disposició de les entitats, associacions, tallers i escoles que treballen amb el col•lectiu de persones amb discapacitat. Des que va entrar en funcionament el maig del 2009, ha rebut la visita de nombroses associacions, tallers i escoles d’arreu de Catalunya.

A més d’aquest espai, tot el Centre Tecnològic Comunitari és accessible i està adaptat a les persones amb tot tipus de discapacitat, tant a nivell d’obra, com de senyalització i mobiliari.