L’Ajuntament de Masquefa ha allargat el termini per apuntar-se al cicle de tallers per a famílies amb fills entre 0 i 3 anys que ha organitzat per aquests mesos d’octubre i novembre, en el marc de l’Escola de Mares i Pares.

Les inscripcions s’han de fer, com abans millor, i fins al dia 20 d’octubre com a màxim. Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a espaifamilia@masquefa.net. Cal indicar-hi el nombre de persones que assistiran als tallers, i si necessitaran del servei de monitoratge gratuït. També s’hi poden inscriure trucant al 93 772 50 30. Les places són limitades.

Dates dels tallers

Amb l’allargament del període d’inscripcions, també s’han canviat les dates dels tallers previstes inicialment.

Totes les sessions es faran a l’Escola Bressol Municipal La Baldufa, els dimecres a la tarda, d’1/4 de 6 a 1/4 de 8.

La primera sessió tindrà lloc el 21 d’octubre i portarà per títol “‘Mama! Papa! Upa!”. Se centrarà en reflexionar al voltant de les necessitats de vinculació afectiva i les estratègies per establir una relació de qualitat entre pares i fills.

En la segona sessió, prevista per al 28 d’octubre (“Deixa’m! … Jo sol!), es tractaran l’autoestima, l’autoritat i l’afecte, elements bàsics per establir unes relacions de qualitat amb els fills.

El 4 de novembre el taller “A dormir no! … Hi ha un monstre!) girarà entorn a com els pares poden acompanyar els infants en la seva evolució i la transició d’una etapa a una altra, fenomen que a vegades pot comportar més inestabilitat emocional, acompanyada de pèrdua de gana o de dificultats per dormir.

A més, l’11 de novembre s’analitzarà, en la sessió ‘Per menjar, li poso la TV i fora problemes!” com afrontar totes les possibilitats quotidianes i quins són els aprenentatges que s’hi poden vincular i que els infants han d’interioritzar.

D’altra banda, el taller previst per al 18 de novembre (“El meu fill no para, ho toca tot, ho remena tot … és un trasto!”) tractarà de la interacció que estableixen els infants amb les persones, els objectes i els espais que els envolten, per aprendre.

Finalment, l’última jornada, el 25 de novembre, se centrarà en una temàtica que els participants hagin escollit prèviament entre: els primers auxilis domèstics, el joc com a eina educativa o la prevenció de les relacions abusives.