El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha fet avui una visita oficial a Masquefa. Després de ser rebut per les autoritats locals i signar en el Llibre d’Honor, Esteve ha recorregut Masquefa i La Beguda Alta per poder veure, sobre el terreny, diverses actuacions que s’hi estan fent, o que s’engegaran properament, amb el suport de la Diputació. El president ha estat acompanyat de l’alcalde, Xavier Boquete, de regidors de l’Ajuntament, i del diputat delegat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació, Marc Castells.

El recorregut s’ha iniciat a la Plaça Josep Maria Vila, la Plaça de l’Estació, on des d’aquesta mateixa setmana s’hi estan fent les obres de remodelació, i ha continuat a l’antic camp de futbol, on també acaben de donar el tret de sortida els treballs de la primera fase de la piscina coberta. En totes dues actuacions hi treballaran persones en situació d’atur que l’Ajuntament ha pogut contractar temporalment amb un pla d’ocupació finançat amb una subvenció de 166.289,17 euros de la Diputació de Barcelona.

Esteve també ha pogut conèixer el projecte per fer un itinerari de vianants al marge de la carretera B-224z, el qual unirà el centre urbà de Masquefa i el polígon de La Pedrosa. L’actuació començarà al febrer i també compta amb un ajut de la Diputació.

Ja a La Beguda Alta, ha visitat el recentment estrenat Parc dels Tres Porquets, una actuació finançada per l’ens provincial, i també la Llar d’Infants Municipal Francesc Mata i Sanghés, on l’alcalde li ha mostrat el projecte per asfaltar diversos carrers d’aquet nucli i per fer un camí de vianants fins a l’estació dels Ferrocarrils. Aquestes actuacions, que començaran en breu, les impulsa la Mancomunitat de La Beguda Alta amb una subvenció de 170.000 euros de la Diputació.

En la seva visita a Masquefa, Salvador Esteve ha posat tots aquests projectes com a exemple de la voluntat de la Diputació “de servir als ciutadans, i fer-ho mitjançant els Ajuntaments, proporcionant-los els recursos necessaris”.

De la seva banda, l’alcalde, Xavier Boquete, ha agraït l’interès del president per visitar el municipi “i poder tocar de prop les actuacions en què participa”, els quals, ha afegit, “es tradueixen en una millora en el dia a dia dels veïns”.