Masquefa ja té a punt la Festa Major Petita. Durant cinc dies –del dimecres 14 al diumenge 18 de maig- l’agenda organitzada per la regidoria de Cultura, amb el suport del teixit associatiu, ens convidarà a sortir al carrer per a honorar el nostre patró, Sant Isidre, i per gaudir de la cultura popular tant lligada a la nostra particular manera de ser i de fer.

(Descarregueu-vos la programació)

Tradició i renovació
En el Sant Isidre 2014 hi tornaran a conviure els actes tradicionals i algunes novetats destacades que hi aportaran aire fresc. Entre els primers, destaquen el doble ofici de missa en honor a Sant Isidre, el Ball de la Garlanda, el Sopar de Faves, i el lliurament de les Faves d’Argent, els guardons amb què Masquefa reconeix cada any la tasca de dos masquefins que han dedicat altruistament temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva i associativa de la vila. Igual que l’any passat, els guardonats seran elegits per una comissió integrada per representants de l’Ajuntament, l’Alzinar i dos exguardonats.

Els tiquets per al Sopar de Faves es poden comprar del 7 al 15 de maig, al Bar Casal l’Alzinar, a les oficines de l’Alzinar i als establiments l’Estanc i Llibreria Moral. El preu és de 6 euros.

D’altra banda, al Sant Isidre 2014 tampoc no hi faltaran altres clàssics com la cercavila i el correfoc, que tornarà a ser doble: el de la colla infantil i el de la colla d’adults.

Pel que fa a les novetats, destaquen el trenet que tot dissabte passejarà petits i grans pel centre de la vila, i les portes obertes que es faran diumenge al Centre d’Interpretació de La Fàbrica Rogelio Rojo perquè tothom qui vulgui pugui descobrir o recordar la trajectòria d’aquesta fàbrica on van treballar diverses generacions de masquefins.

Altres novetats seran el concert d’Amazing Gospel -que s’emmarca en el cicle estable de música de qualitat ‘Masquefa sona bé’-; la xerrada sobre el Castell de Masquefa a la Biblioteca -una activitat que forma part de la programació dels Cafès amb Història-, i l’exposició de les fotografies que es van presentar al concurs ‘Fotoflash’ que el Club Excursionista Anoia va organitzar durant el cinquè Duatló Vila de Masquefa, així com el lliurament dels premis.

A més, el Sopar de Faves s’amenitzarà aquest any, per primera vegada, amb un espectacle que combinarà la màgia i l’humor, i la Coral l’Alzinar protagonitzarà la tradicional cantada de caramelles, ajornada per Pasqua a causa del canvi de director.

Activitats per a totes les edats i gustos
La Festa Major Petita ens portarà activitats per a totes les edats i tots els gustos. Els més menuts xalaran amb dos espectacles d’animació, el correfoc infantil, el trenet, i el parc lúdic amb inflables.

I els joves gaudiran d’un dels autèntics plats forts de la festa. El Concert Jove de la nit de divendres, que es traslladarà a la Sala Polivalent, comptarà amb l’actuació de la mítica Orquestra Mitjanit, exponent d’un nou concepte de grup de versions i orquestres de ball que entusiasma allà on va i que s’ha convertit en un referent de les festes majors que aposten per un programa modern, popular i de qualitat. El grup Mamá Patxanga, amb lletres punyents i un directe contundent, serà el teloner i obrirà una nit que promet, i molt.

Els esports tampoc no faltaran a la cita amb Sant Isidre. Gaudirem dels partits decisius de la Lliga d’Hivern de Futbol 7, i els campionats de petanca i tir al plat.

La Biblioteca també se suma a la celebració amb una sessió del Club de Lectura.

En cas de pluja, les activitats programades a l’aire lliure es farien a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo. El Sopar de Faves es traslladaria a la Sala l’Aglà de l’Alzinar.

L’Ajuntament agraeix la implicació de les entitats, les quals s’han tornar a implicar activament en la festa. Sense la seva col·laboració la celebració no seria possible. També anima tothom, grans i petits, a sortir al carrer per gaudir de la Festa de Sant Isidre acompanyats de familiars i amics, i convida els vilatans a crear un ambient festiu al poble engalanant els balcons i les finestres amb els domassos que l’Ajuntament ha fet per a les nostres celebracions populars.

Per afavorir la participació, totes les activitats seran gratuïtes, excepte el sopar de faves.