L’Ajuntament dóna les gràcies a totes les entitats i voluntaris que han fet possible, un any més, un nou èxit de la Festa Major Petita. Els veïns de la vila van poder gaudir al llarg de tres dies d’activitats com la segona edició del Primavera Shopping Masquefa, el tradicional Sopar de Faves o la celebració dels 15 anys del Drac Bufut.

Masquefa, poc a poc, va recuperant la normalitat després de tres dies intensos, d’emoció i de festa. La vila va acomiadar aquest cap de setmana una nova edició de la Festa Major Petita amb un nou èxit de participació. Els carrers de la vila es van omplir, un any més, de flors, colors i activitats per a tots els públics per commemorar la tradicional festivitat de Sant Isidre.

Un programa d’activitats ampli i variat

La Festa Major Petita ha oferta enguany als masquefins un gran ventall de propostes lúdiques i culturals com ara espectacles infantils; un Paintball jove; l’actuació del cor de gospel Etnosons; una festa disco; el torneig de petanca de Sant Isidre; el trenet; tallers infantils; el campionat de tir al plat; sardanes; ball; un concert de versions; la primera Copa HRD Lions de Taekwondo ITF; un parc infantil; o una trobada de combos.

El Sopar de Faves compleix 25 anys

El tradicional Sopar de Faves, una de les propostes més icòniques de Sant Isidre i que enguany celebrava la seva 25a edició, va ser l’encarregat de donar divendres 12 de maig el tret de sortida a la Festa Major Petita del 2017. Un any més, la proposta organitzada per la Societat Recreativa i Cultural L’Alzinar amb l’objectiu de retre homenatge al patró dels pagesos masquefins, va ser tot un èxit de participació. Com també ho va ser el lliurament de les Faves d’Argent 2017, el premi que es concedeix als veïns que han dedicat temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva i associativa de la vila i que enguany va anar a parar a Amelia Mora Bassas i Julio Arbós Gonzalez; a qui l’Ajuntament felicita per aquest merescut reconeixement.

Els Pixafocs i Cagaspurnes presenten les noves bèsties

Divendres 12 de maig, un altre dels protagonistes indiscutibles de l’inici de la festa van ser les colles de diables. La Colla Infantil de Diables de Masquefa va aprofitar la Festa Major Petita per presentar en societat les noves bèsties infantils de la vila: una guineu, un falcó i un llangardaix. Les noves figures seran batejades properament amb els noms que escullin els infants de les escoles de Masquefa, però aquest cap de setmana ja es van donar a conèixer i van participar del seu primer correfoc acompanyades de diferents colles de diables provinents d’arreu del territori.

La Trobada de Puntaires s’estrena per Sant Isidre

La tradicional Trobada de Puntaires, que enguany ha complert la seva dissetena edició, es va celebrar aquest cap de setmana, per primer cop, coincidint amb la Festa Major Petita. L’art de les puntes de coixí va omplir dissabte 13 de maig la Plaça de l’Estació i els assistents van poder contemplar i admirar les laborioses creacions fetes durant aquesta activitat organitzada per el Grup de Puntaires de Masquefa.

15 anys del Drac Bufut

El foc i la pirotècnica també es van fer un espai dissabte 13 de maig entre el programa d’activitats d’enguany. I és que el Drac Bufut va oferir un espectacular espectacle nocturn en motiu del seu 15è aniversari; una efemèride realment especial per a la bèstia icònica dels Pixafocs i Cagaspurnes.

El II Primavera Shopping Masquefa, clou la Festa Major Petita del 2017

Diumenge 14 de maig, Masquefa va acomiadar tres dies intensos de festa amb la segona edició del Primavera Shopping Masquefa. Els comerços, carrers i racons de la vila es van engalanar amb flors per celebrar aquesta original proposta impulsada per l’Ajuntament i l’associació ‘Masquefa Comerç’. Al llarg de la jornada, els visitants van poder gaudir d’un extraordinari espectacle visual i olfactiu i d’interessants ofertes i promocions especials a càrrec dels comerços.

I per tancar un cartell divers, de qualitat i per a tots els gustos, durant el diumenge 14 de maig van tenir lloc propostes esportives, una nova cantada de caramelles i la solemne eucaristia, entre d’altres activitats. La cantant Susanna del Saz, amb ‘Amando a Manzanero’, va cloure la Festa Major Petita amb un concert emmarcat en el cicle de música Masquefa sona bé.

L’Ajuntament de Masquefa agraeix la implicació de totes aquelles persones, entitats i comerços que han fet possible la celebració de la festa de Sant Isidre, ja que duen a terme una tasca ingent per potenciar l’activitat cívica dels masquefins, difondre valors i tradicions, i promoure la vila arreu de la comarca i el territori català.