Un any més el Club Excursionista Anoia torna a organitzar la pujada al cim del Canigó per assistir a l’acte de la regeneració de la Flama i portar-la fins a Masquefa perquè les fogueres de Sant Joan siguin enceses amb aquest foc com a signe de catalanitat i en defensa de la nostra llengua.

La pujada es farà el dissabte 22 de juny. Aquella mitjanit, al cim del Canigó, l’expedició masquefina participarà en l’acte de regeneració del Foc. L’endemà, diumenge 23, començarà el viatge de retorn a Masquefa. A la tarda l’expedició masquefina farà l’entrada amb la Flama a la vila acompanyada de la Penya Ciclista de Masquefa, i es dirigirà cap al local social del Club Excursionista Anoia, on tindrà lloc la lectura del Manifest per la Llengua i posteriorment es repartirà la Flama entre els encarregats de les fogueres que s’organitzin al municipi.

Vols pujar al Canigó?
L’expedició té a hores d’ara una última plaça vacant. Les persones interessades poden contactar amb el Club Excursionista Anoia escrivint un correu a ceanoia@hotmail.com, trucant al 93 772 67 20 els divendres de 19 a 21h, o bé adreçant-se al local social de l’entitat (C/ Crehueta, 33) els divendres de 19 a 21h.

Vols organitzar una foguera?
L’entitat també anima els masquefins a muntar fogueres per la revetlla de Sant Joan i, així, mantenir viva aquesta tradició popular. Les persones que vulguin fer fogueres poden demanar-ho, com a màxim fins a aquest divendres, 14 de juny, al Club Excursionista Anoia, a l’Ajuntament o a la Policia Local. L’autorització l’atorga el Departament de Medi Natural de la Generalitat.

Revetlla a la petanca
D’altra banda, també el Club Petanca Masquefa organitza cada any a les seves instal·lacions una revetlla popular la nit de Sant Joan. Hi haurà sopar, una zona acordonada per llançar petards, i una disco-mòbil.

Els tiquets (10€) es poden comprar fins aquest diumenge, 16 de juny, al Club Petanca Masquefa, de les 6 de la tarda a les 9 del vespre.

Revetlles amb precaució
D’altra banda, l’Ajuntament de Masquefa ha publicat un ban on s’expliquen les prohibicions, les recomanacions i els consells relatius als petards i les fogueres.
(Consulteu el ban)

També ha organitzat per a aquest divendres, 14 de juny, la sessió informativa ‘Revetlles amb precaució’.