L’Ajuntament de Masquefa, en el marc del cicle de música estable Masquefa sona bé i amb el suport de la Cobla-Orquestra Montgrins, impulsa la primera edició d’aquest guardó que té com a objectiu promoure la composició i interpretació de la música per a cobla. Les obres es poden presentar fins al 24 de febrer de 2017. La dotació màxima del premi serà de 3.000 €. Consulteu aquí les bases del concurs: bases_del_concurs.PDF

En el marc del cicle de música estable Masquefa sona bé, que promou la divulgació musical a la vila de Masquefa, la Regidoria de Cultura impulsa la primera edició del Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2017. El premi, concebut també com a plataforma de difusió per als nous valors del món de la cobla, compta amb la col·laboració de la Cobla-Orquestra Montgrins.

La finalitat del Masquefa sona bé és la difusió i promoció de la música a través de l’organització de temporades estables de concerts. En una d’aquestes actuacions s’anunciarà el veredicte del jurat i s’estrenaran les obres finalistes a càrrec de la Cobla-Orquestra Montgrins.

Els compositors que vulguin presentar les seves candidatures hauran de lliurar presencialment els seus treballs musicals a l’Ajuntament abans del 24 de febrer del 2017. Per a poder optar al premi és imprescindible que les obres siguin originals i inèdites i d’una durada màxima de 15 minuts. L’organització nomenarà un jurat integrat per compositors o músics de renom, que seleccionarà un màxim de cinc obres finalistes i escollirà el treball guanyador. El lliurament dels premis i l’estrena de les obres finalistes es farà en un dels concerts del cicle de música Masquefa sona bé de l’any de la convocatòria.

Els vincles entre Masquefa i la Cobla-Orquestra Montgrins es remunten a l’estiu del 1947. Des de llavors, els Montgrins visiten Masquefa cada Festa Major. Músics i vilatans han anat teixint lligams personals propis de la convivència i, sobretot, del respecte a uns músics que any rere any mostren la seva qualitat com a intèrprets, arranjadors o compositors.

És per això que aquest any, que s’han celebrat les 70 Festes Majors, es convoca aquest premi amb la voluntat d’esperonar músics i públic a escriure, interpretar i escoltar música composada per a cobla.