Després de l’èxit del primer any, l’Ajuntament de Masquefa ja treballa en l’organització de la segona edició de Fira Futur, que tindrà lloc la primera setmana d’abril. Fira Futur s’adreça especialment als joves d’entre 16 i 25 anys i té com a objectiu informar-los de tots els recursos i serveis formatius i professionals que existeixen en el territori. Així, a la mostra s’hi pot trobar informació sobre batxillerat, cicles formatius, l’oferta universitària o el món laboral.

Com hi podeu participar?

Els centres educatius i laborals que hi vulguin donar a conèixer la seva oferta poden participar a Fira Futur de diverses maneres.:

1. Posant un estand els dies de la mostra, proporcionant informació de la seva oferta educativa i laboral i resolent els dubtes als visitants.

2. Facilitant informació de la seva oferta a l’organització, com per exemple díptics, cd’s o fulls d’inscripció, perquè es lliuri en el Punt d’Informació de la Fira.

3. Visitant Fira Futur amb els alumnes de 4t d’ESO o majors de 16 anys els matins de 9 a 13 hores. Els centres interessats en aquesta opció han de posar-se en contacte amb l’organització per concretar i reservar el dia i l’hora de la visita (93 772 78 36).

4. Facilitant informació sobre la formació que tenen previst realitzar el curs 2008/2009 perquè sigui inclosa en una Guia dels recursos educatius i laborals del territori.

Fira Futur de Masquefa s’emmarca en una iniciativa més àmplia, la Setmana de l’Escola a la Feina. Durant tota la setmana es faran xerrades per als alumnes i els seus familiars sobre les propostes formatives a les quals poden accedir després de l’ESO, així com també tallers d’orientació laboral, entre d’altres activitats.

Exemple de bones pràctiques

La primera edició de Fira Futur va congregar més de 300 visitants, entre estudiants, famílies i professionals. A més de Masquefa, hi van participar altres municipis de la seva àrea d’influència, com ara Piera, Igualada, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Sant Sadurní d’Anoia. En aquesta primera edició hi van prendre part 20 centres educatius i laborals, entre instituts, serveis d’ocupació, universitats i acadèmies, entre d’altres.

Fira Futur ha estat considerada un exemple de bones pràctiques i per això l’Ajuntament de Masquefa va ser convidat a explicar l’experiència en la III Jornada d’Informació i Orientació Professional de Catalunya, que va tenir lloc a Granollers. La jornada va recollir les iniciatives més innovadores dutes a terme en l’àmbit de l’orientació professional.

L’objectiu de Fira Futur és que els joves del municipi coneguin i s’acostin als recursos formatius i professionals que hi ha en el seu territori, ja que, quant a l’oferta de formació post obligatòria, depenen, bàsicament, dels serveis de poblacions veïnes.

La fira s’adreça especialment als joves del municipi i rodalies que acaben o deixen l’ESO, així com també als seus familiars i als professionals que treballen en l’àmbit de l’orientació professional.