Aquesta setmana està previst que comencin les obres per instal·lar un nou col·lector d’aigües residuals i pluvials al Passeig de la Via (entre el carrer Santa Clara i el carrer Montserrat) per posar, així, el punt final als episodis puntuals d’inundacions que en ocasions es produeixen a les vies del tren. L’actual col·lector, de 60 centímetres de diàmetre, no pot absorbir tota l’aigua en casos de fortes pluges i per això ara se substituirà per una canonada més ample, d’1,20 metres de diàmetre.

Aquesta nova canonada s’empalmarà amb el col·lector d’aquestes mateixes dimensions que l’Ajuntament ja va instal·lar als carrers Montserrat, Verge de la Mercè i Virolai i que va suposar el punt final a les inundacions puntuals que s’havien detectat a la zona.

Afectacions en el trànsit
Les obres obligaran a tallar al trànsit rodat el Passeig de la Via per trams. Temporalment, i per fer la connexió dels dos col·lectors, es tallarà també part del carrer Montserrat en tots dos sentits, de manera que els vehicles no podran creuar la via pel pas a nivell.

L’Ajuntament informa que l’accés s’haurà de fer per la prolongació del carrer Virolai i pel carrer Pujadas. Davant d’aquestes afectacions la zona ja ha estat convenientment senyalitzada.

Les restriccions no afectaran els vianants, que podran continuar usant el pas existent per a creuar la via.

D’altra banda, a causa dels treballs també es traslladaran els contenidors de la recollida selectiva que hi ha al Passeig de la Via al carrer Pujadas, i els contenidors de rebuig al carrer Montserrat.

Urbanització del Passeig de la Via
A més de la instal·lació del nou col·lector i la seva connexió al col·lector del carrer Montserrat, aquesta actuació inclou també la urbanització del Passeig de la Via, fet que suposarà una important millora per a vianants i conductors.

L’obra compta amb un pressupost de 455.221,34 euros i la finança íntegrament Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de manera que no té cap cost per a l’Ajuntament.