Des d’aquest dijous, 12 de setembre, ja estan obertes les inscripcions als cursos, tallers i xerrades que l’Ajuntament de Masquefa ha organitzat per a les persones adultes aquest darrer trimestre de l’any. Les inscripcions es poden fer presencialment al Centre Tecnològic Comunitari (Avinguda Catalunya, 60) o bé de manera online a les adreces www.masquefa.cat i www.ctc.masquefa.net/formacio.

Les inscripcions als cursos de preparació de la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig i Cicles Formatius de Grau Superior ja estan plenes, però l’Ajuntament ha obert una llista d’espera per a les persones interessades.

Conscient de la importància de formar-se de manera continuada al llarg de tota la vida, especialment en aquest context de crisi, el Consistori continua potenciant l’oferta formativa per a adults, la qual posa especialment l’accent en l’estreta relació entre formació i món laboral. Així, gran part d’aquesta formació postobligatòria està orientada a que els alumnes puguin estar més ben preparats a l’hora de trobar feina o millorar la que tenen. També hi ha tallers específics de recerca activa de feina.

Per a aquest darrer trimestre del 2013 s’han programat cursos, tallers i xerrades en àmbits com la creació i consolidació d’empreses i comerços, la formació per a l’ocupació, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, les llengües, els coneixements de base i accessos al sistema educatiu, els esports i l’expressió artística, a més d’exposicions, sortides i conferències, alguns d’aquests amb la implicació de les entitats.

Una guia amb tots els cursos
Per difondre tots els cursos que s’han organitzat l’Ajuntament ha tornat a editar la Guia d’oferta formativa per a persones adultes, que ja es pot consultar en format paper a l’Ajuntament (C/ Major, 93) i al CTC (avinguda Catalunya, 58-62). També es pot consultar a www.ctc.masquefa.net/formacio.

(Descarregueu-vos la guia)

El curs d’accés a la universitat, principal novetat
Una de les novetats més destacades de la programació és que, per primera vegada, es podrà fer un curs per preparar la prova d’accés a la universitat per a persones majors de 25 o 45 anys. Al CTC es podran preparar les assignatures comunes i també se n’oferiran algunes d’específiques que permetran presentar-se a qualsevol de les opcions.

Una altra novetat és que el curs per preparar la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior serà molt més econòmic gràcies a la subvenció de 21.000 euros que l’Ajuntament ha aconseguit de la Diputació de Barcelona. El preu passa dels 50 euros mensuals del curs passat a només 75 euros per a tot el curs actual.