La Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FAPEC) subvenciona parcialment el programa d’activitat física per a avis i àvies que ha posat en marxa l’Ajuntament de Masquefa, conjuntament amb el Casal d’Avis, amb una aportació trimestral de 540 euros. Aquest ajut econòmic s’inclou en el conveni de col·laboració que han signat el president de la FAPEC, Mario Cugat, i la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Àngels Font.

El programa s’ha iniciat aquest mes octubre i compta també amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és fomentar la pràctica de l’exercici físic entre la gent gran, atès els importants beneficis que aquest comporta per a la salut física i mental de les persones, i especialment per als avis i àvies.

A més de les classes d’activitat física, que es fan dos cop per setmana, en dos grups diferents, el programa inclourà una xerrada per conèixer el funcionament de l’organisme en el procés d’envelliment, que es farà el proper any 2008

Les classes d’activitat física, que s’allargaran fins al mes de juliol, van a càrrec d’una monitora especialitzada en gent gran. En total cada grup farà 85 hores d’activitat.