Aquest divendres, 23 de setembre, el PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització a les Escoles de Secundària) comença el nou curs a l’institut. Cada divendres del curs el PIDCES serà a la Secció d’Institut per donar als joves informació sobre temes tan diversos com la sexualitat segura, la prevenció de les drogodependències o els hàbits saludables, entre altres.

A més també proporciona altra informació més especifica mitjançant diversos canals:

. Els Passaclasses: l’informador passa classe per classe per explicar als joves les informacions més importants i que necessiten més atenció. S’aprofita que els divendres, abans de sortir al pati, tots els grups tenen tutoria. S’intenta que els passaclasses siguin ràpids, clars i concisos, per no distorsionar l’activitat que en aquell moment duen a terme els professors.

Retalls: és un butlletí d’informació juvenil mensual per als joves de l’institut. Consta d’un tema central, webs d’interès, l’agenda de les activitats que es portaran a terme al Casal de joves i al PIDCES, i també altres seccions.

Monogràfics: la informació específica s’exposa mitjançant monogràfics mensuals (que ocupen també el tema central del Retalls). Els joves, a més de tenir informació sobre sexualitat, prevenció de les conductes de risc i altres temes, disposen, per mitjà d’exposicions multimèdia (cartells, vídeos..) d’informació diversa que s’agrupa per temes i de manera mensual, fent-los coincidir amb la commemoració de ‘dies mundials’. Així, per exemple, durant el mes de setembre, el monogràfic girarà entorn a la cultura de la pau (el 21 de setembre és el Dia Mundial de la Pau).

A més, durant l’any es porten a terme altres activitats, com ara el Trivial de Prevenció i diverses obres de teatre per a joves.