L’Ajuntament de Masquefa torna a posar en marxa aquest curs els Espais Familiars, un servei que ofereix assessorament i suport als pares i mares en la criança i l’educació dels seus fills i filles de 0 a 3 anys. Les sessions començaran a l’octubre i es faran a l’Escola Bressol Municipal La Baldufa (C/ Rogelio Rojo, 30) un cop a la setmana: cada dimarts, de les 9.30h a les 11.30h.

Els Espais Familiars són un servei alternatiu a l’escola bressol per a aquelles famílies que no utilitzen aquest recurs, però que volen que els seus fills i filles tinguin contacte amb altres infants d’edats semblants per relacionar-se i compartir el joc. Al mateix temps, són un espai de trobada on es pot compartir amb altres pares i mares experiències, dubtes i neguits sobre la criança i l’educació dels fills i filles i també sobre el paper de les famílies. Compten, a més, amb el suport d’una educadora especialista en primer cicle d’educació infantil, la qual s’encarrega de dinamitzar les sessions. Els mateixos pares i mares participants són els qui proposen els diversos temes a tractar, com per exemple l’alletament, l’alimentació, la son, les rebequeries i els límits, el control d’esfínters, els hàbits o l’inici de l’escola, entre molts altres.

Inscripcions i portes obertes
Les famílies interessades podran fer les inscripcions a partir del dilluns 22 de setembre a la mateixa Escola Bressol Municipal La Baldufa de 10h a 11.30h. El preu és de 10 euros mensuals. Per a més informació, podeu adreçar-vos al centre o trucar al 93 772 50 11.

A més, el dia 30 de setembre, també de les 9.30h a les 11.30h, es farà una primera sessió de portes obertes per tal que tots els pares i mares que ho desitgin puguin assistir als Espais Familiars i veure el funcionament d’aquest servei i els avantatges i beneficis que comporta tant per als pares i mares com per als mateixos infants.

1.694 alumnes inicien el curs escolar a Masquefa
La posada en marxa de l’Espai Familiar és una de les novetats del nou curs 2014-2015. En total, aquests dies han iniciat el nou curs fins a 1.694 alumnes: 86 a les escoles bressol, 1.117 a primària i 491 secundària. Les dues llars d’infants van iniciar el curs la setmana passada, i les quatre escoles i l’institut ho van fer aquest mateix dilluns, 15 de setembre, amb tota normalitat.